Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loukkaantunut karhu lopetettiin Ylöjärvellä – Karhulla oli pieneläinrauta käpälässään

Ylöjärvellä on lopetettu loukkaantunut karhu. Poliisi sai maanantai-iltana 20. kesäkuuta kello 22 aikaan hätäkeskuksesta tiedon, jonka mukaan kesämökin pihassa oli havaittu loukkaantunut karhu. Samasta karhusta oli tehty havaintoja kesäkuun alussa ja myös silloin oli huomattu pyyntiraudat sen etukäpälässä.

Tässä tapauksessa poliisi arvioi, että kyseisen eläimen hengissä pitäminen olisi aiheuttanut sille kärsimystä, eikä muuta lievempää keinoa ollut käytössä. Ennen lopettamispäätöstä poliisi konsultoi asiassa Suomen riistakeskusta, Luonnonvarakeskusta ja läänineläinlääkäriä.

Karhu jäljitettiin ja lopetuksen suorittivat riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-aputoimijat poliisin päätöksellä.

Eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.

Poliisin toimivaltuuden perustana lopettamispäätöstä tehdessä on poliisilain 2 luvun 16 §, jonka mukaan poliisilla on oikeus lopettaa eläin, jos sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan.