Työttömiä Pirkanmaalla yli 6 400 vähemmän kuin vuosi sitten – Pirkanmaalle julki kaksi työttömyysprosenttia 8,0 ja 13,2

Toukokuussa Pirkanmaan työttömyysaste oli 8,0 prosenttia.

Pirkanmaalla oli työttömiä työnhakijoita yli 6400 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Työnhakijoita oli yhteensä 19 976 henkilöä. Heistä lomautettuja oli 896 henkilöä.

Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 8,9 prosenttia. Pirkanmaata alempi työttömyysaste oli Pohjanmaalla (5,4 prosenttia) ja Etelä-Pohjanmaalla (5,8 prosenttia).

Miesten osuus oli toukokuussa 2022 kaikista työttömistä työnhakijoista 57 prosenttia eli 11 307 henkilöä.

Työttömyys koskettaa edelleen eniten vain toisen asteen koulutuksen suorittaneita. Heidän osuutensa oli 52 prosenttia kaikista työttömistä työnhakijoista. Ylemmän korkea-asteen koulutuksen suorittaneiden osuus kaikista työttömistä työnhakijoista oli 17,5 prosenttia.

Tampereen työttömyysaste oli jo toista kuukautta 10:n alapuolella, 9,7 prosentissa. Pirkanmaan suurin työttömyysaste 11,9 on Kuhmoisissa ja pienin 4,3 Punkalaitumella.

Myös niin kutsuttu laaja työttömyys on laskenut sekä vuositasolla että edellisestä kuukaudesta. Laaja työttömyys tarkoittaa työttömiä työnhakijoita ja lisäksi erilaisten TE-hallinnon toimenpiteiden piirissä olevia henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi työkokeilussa, työvoimakoulutuksessa tai valmennuksessa.

Laaja työttömyys työttömyysasteeksi muutettuna oli noin 13,2 prosenttia.

Laaja työttömyys kattoi toukokuussa 2022 Pirkanmaalla 32 982 henkilöä. Luku laski vuositasolla yli 7 100 henkilöllä ja edellisestä kuukaudesta 500 henkilöllä.

Tilanne on muuttunut merkittävästi vuoden aikana. Niin työttömien työnhakijoiden lukumäärän kuin palveluissa olevien määrän arvioidaan laskevan viimeistään kesäkuun loppuun mennessä samalle tasolle, jossa ne olivat vastaavana aikana ennen Covid19-epidemiaa.

Uusia avoimia työpaikkoja oli toukokuussa edelleen paljon eli 13 690 työpaikkaa. Määrä oli 36 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Seutukunnittain tarkasteltuna Tampereen seutukunta kattaa 84 prosenttia avoimista työpaikoista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut