Iso-Vilusella ajetaan tänä kesänä BMX racingia uusitulla radalla – "Tämä on siitä tasa-arvoinen laji, että..."

Tampere Bike Club isännöi tulevana viikonloppuna Suomen Cupin osakilpailuja.

Tänä vuonna Tampereen Iso-Vilusessa ajetaan BMX racingia uudella radalla. Tampere Bike Clubin hallituksen jäsen Heidi Uurtamo kertoo, että aiemmin rata oli pienempi ja lähtöportteja oli neljä. Nyt lähtöportteja on kahdeksan ja rata on 400 metriä pitkä.

Isoja ratoja on Suomessa vähän, Tampereen lisäksi vain Helsingissä ja Tuusulaan rata on rakentumassa. Pienempiä ratoja on myös Laukaassa, Turussa ja Espoossa.

Radalla ajetaan 18. ja 19. kesäkuuta lajin Suomen Cupin osakilpailut. Niihin odotetaan osallistujia Suomen lisäksi myös Baltiasta.

Tänä kesänä Tampere Bike Club järjestää myös seuran viikkokilpailuja, joilla pyritään houkuttelemaan harrastajia kisaamaan.

Kilpaileminen on lajin idea.

– Kilpaileminen on kuitenkin tämän lajin idea, Uurtamo sanoo.

Seuralla on kilparyhmä, joka harjoittelee kolmesti viikossa. Sen jäsenistä nuorimmat ovat 8-vuotiaita, vanhimmat 45.

– Suurin osa kisaa Suomessa, mutta osa myös ulkomailla. Tänä vuonna Helsingissä järjestetään PM-kisat, moni tähtää niihin.

Iso-Vilusen radan lähtömäki ja mutkat on asvaltoitu. Muuten radalla on kivituhkapinta. Lähtömäki on neljä metriä korkea. Iso-Vilusella voidaan ajaa SM-kisoja, joita voi ajaa Suomessa Tampereen lisäksi vain Helsingissä.

Uurtamon mukaan laji on perhekeskeinen ja harrastajavetoinen.

– Monesti perheessä isompi sisarus ajaa ja sitä kautta pienempi innostuu.

Lajin nuorimmat ovat alle kouluikäisiä. Kaikkein pienimmille on potkupyöräsarja. Tampere Bike Clubissa monella yli 30-vuotiaiden sarjassa ajavalla lajia harrastavat myös omat lapset.

– Tämä on siitä tasa-arvoinen laji, että kaikki sarjat ajetaan samana päivänä. Naisille ja miehille on omat sarjat, mutta tytöt voivat halutessaan ajaa myös poikien sarjassa.

Kilpailuita saa myös tulla katsomaan. BMX racing oli mukana Tokion olympialaisista ja sai siitä Uurtamon mukaan uutta nostetta ja uusia kiinnostuneita. Seura sai tänä vuonna kaupungilta toiminta-avustusta, jonka turvin pystyttiin hankkimaan lisää lainapyöriä. Niillä lajia pääsee kokeilemaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut