Sunnuntaina Nokia-areenassa esiintyvän Evanescencen laulaja Amy Lee odottaa uutta kokemusta – ”Olen innoissani"

Tampereella kesäkuussa konsertoivan Evanescencen laulaja Amy Leelle kaupunki on uusi, mutta hän odottaa innoissaan siihen tutustumista.

Yhdysvaltalainen rock-yhtye Evanescence nousee Nokia-areenan lavalle 19. kesäkuuta. Bändi on keikkaillut Suomessa aiemminkin, mutta Tampere on heille uusi kaupunki.

– Olemme olleet Helsingissä useita kertoja, mutta uskoisin, että tämä on ensimmäinen kerta kaupungissanne, laulaja Amy Lee toteaa.

Se, ettei kaupunki ole ennestään tuttu, ei kuitenkaan Leetä haittaa.

– Rakastan uusien asioiden kokeilemista, hän huudahtaa.

– Olen innoissani. Siitä on pitkä aika, kun olemme viimeksi olleet Euroopassa.

Edellisen kerran bändi on käynyt Euroopassa ennen koronapandemiaa. Suomessa Evanescence on nähty viimeksi vuonna 2017. Tuolloin Leen mukana oli hänen nyt 7-vuotias poikansa.

– Kaikki on hauskempaa lapsen silmin katsottuna. Kävimme ruokkimassa ankkoja lammella, Lee paljastaa.

Tuntui, kuin meillä olisi ollut missio.

Evanescence julkaisi uuden levyn viime vuoden marraskuussa. The Bitter Truth -nimeä kantavan levyn työstäminen alkoi jo ennen pandemiaa. Lee kertoo, että useat bändin jäsenistä olivat menettäneet läheisiä ja perheenjäseniä.

– Olimme käyneet läpi vaikeita aikoja juuri ennen pandemiaa. Kun pandemia iski päälle, olin jo siinä mielentilassa, että koin tarvetta puhua surusta selviämisestä ja sitten yhtäkkiä näytti siltä, että ehkä maailman piti myös kuulla se, Lee kertoo.

– Tuntui, kuin meillä olisi ollut missio, joka oli tärkeämpää kuin oma tuskamme.

– Sitä on vaikea kuvailla, mutta tuntui todella hyvältä tehdä musiikkia yhdessä ja kun pääsimme soittamaan... Uskon, että tunteenpurkauksen kuulee: voiman, ilon ja toivon.

Amy Lee uskoo, että viimeisten parin vuoden aikana ihmiset ovat oppineet sen, ettei ikinä voi tietää, paljonko aikaa on jäljellä.

– Pitäkälle tulevaisuuteen ajattelu on vaikeampaa kuin se oli ennen, koska on vaikea tehdä suunnitelmia. Me kaikki olemme tehneet suunnitelmia, jotka on peruttu monta kertaa, Lee sanoo.

– Nyt vaalitaan hetkiä ja rakastetaan toisiamme, koska kuka tietää, paljonko aikaa meillä on.

Pandemia on myös opettanut arvostamaan keikkailua entistä enemmän.

– Tämä on niin erityistä, mitä saamme tehdä. Tietenkin tiesin sen, mutta siihen tottuu. Nyt sitä arvostaa eri tavalla, Lee sanoo.

– Nähdä yleisö, soittaa musiikkia. Se on kaunis, hämmästyttävä ihme, että saa soittaa ihmisten edessä ja kuulla omat sanansa yleisöltä.

Tampereen konsertti on myös ensimmäinen uuden albumin jälkeen. Lee kertoo bändin olevan ylpeä uudesta levystä.

– Tuntuu niin hyvältä, että on niin paljon uusia biisejä esitettäväksi. Tuntuu, että se kuvaa hyvin meidän soundia ja sitä, miten se on kehittynyt tähän pisteeseen, Lee sanoo.

– Rakastan Bring me to lifea, se tulee olemaan keikkasetissä ikuisesti, mutta bändin soundi on kehittynyt ja sydämeni on kasvanut ja kehittynyt. On ihanaa voida laulaa siitä, miltä minusta nyt tuntuu.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut