Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sammonaukiolle on tuotu Kuutalo-veistos – Puisessa teoksessa on ratikan tieltä kaadettua lehtikuusta

Sammonaukiolle on tuotu Pasi Karjulan Kuutalo-veistos. Taideteoksen materiaaleissa on käytetty Niemenrannan tulevalta ratikkareitiltä kaadettua lehtikuusta.

Ratikan taideohjelma on tuonut jo aiemmin lehmuksia takaisin katumaisemaan väliaikaisina teosinstallaatioina. Ite-taiteilijoiden puuveistokset ilahduttivat nykyisellä Sammonaukion pysäkkilaiturilla, ja yhteisölliset taidetoteemit voi edelleen löytää Hämeenpuistosta.

–Raitiotien rakentamisen alkaessa syntyi ajatus poistuvan kaupunkipuuston hyödyntämisestä ja palauttamisesta kaupunkitilaan raitiotien läheisyyteen. Tämän ajatuksen pohjalta päätimme taiteen keinoin palauttaa puumateriaalia kaupunkilaisten ihailtavaksi. Taide tuntui luontevalta keinolta hyödyntää puumateriaalia ja saada sitä takaisin kaupunkilaisille. Tämä teos on kaikkien saavutettavissa ja katsottavissa, ja se kertoo osaltaan tarinaa raitiotien synnystä, kaupunginpuutarhuri Timo Koski kertoo kaupungin tiedotteessa

Sammonaukion uudistus valmistui vuonna 2021. Aukiota suunniteltiin yhteistyössä Sammon koulun oppilaiden kanssa. Pääsuunnittelija on maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy.

Taitelija Pasi Eerik Karjula asuu ja työskentelee Pohjaslahdella. Karjula tunnetaan puuveistoksistaan, installaatioistaan ja käsitteellisistä teoksistaan. Hän on toteuttanut julkisia teoksia Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa ja hänen teoksiaan on muun muassa Nykytaiteenmuseo Kiasman, Sara Hildénin taidemuseon, Helsingin taidemuseo HAM:in ja Malmön taidemuseon kokoelmissa. Karjula on myös palkittu vuoden 2000 ympäristötaideteoksesta (OLO No:22), William Thuring -palkinnolla vuonna 2006 ja Tapperien Taideseuran mitalilla vuonna 2009.

Kuva Kuutalo-veistoksesta löytyy kaupungin verkkosivuilta.