Tampere Rock City | Nyt on alkukesän kuumin viikko – Näin maailmantähteä lappaa ja paikallistakin on tarjolla

Tampereella ei tällä jaksolla pääse pakoon elävää musiikkia.

Käynnissä oleva keikkaviikko on harvinaisen kiihkeä. Tampereella vierailevat muun muassa amerikkalainen death metal -tykki Blood Incantation, kitaristilegendat Eric Clapton ja Jeff Beck sekä Fest Afrika -festivaalin rytmikkäät esiintyjät.

Oma lukunsa on tietenkin Jeff Beckin bändissä kuusikielisellä komppaava Johnny Depp, jonka kokoista supertähteä ei nähdä Mansessa ”koskaan”. Nyt hän kuitenkin saapuu Tampere-taloon ja kohtaa täpötäyden Ison salin.

Fest Afrikaa lukuunottamatta festivaalitoiminta karttelee tässä vaiheessa vuotta keskusta-aluetta ja karkaa jopa kaupungin rajojen ulkopuolelle.

Hyvä vaihtoehto nauttia raskaasta musiikista löytyy Nokialta, jonka Tuhdimmat Tahdit on tänä vuonna todella vankka.

Hehkuvia kipinöitä on kasvutarina, jossa julistetaan rakkautta.

Perjantain ja lauantain aikana Sahanrannassa soittavat muun muassa Amaranthe, Stam1na, Stratovarius, Huora, Therapy?, The 69 Eyes, Rytmihäiriö ja Doom Unit.

Hervanta Open Air Kuusikkopuistossa sivuaa heavy metal -tyylisuuntaa ainoastaan Brother Firetriben kohdalla, muuten festivaalin tarjonta luottaa suomirockiin ja sen klassikoihin ja maustaa keittoa muun muassa Petri Nygårdilla ja Portion Boysilla.

Jo yli 20 vuotta toiminut ja välillä hiipumisen merkkejä esittänyt Uniklubi tekee parasta aikaa uutta tulemista ja viihdyttää Hervannassa perjantaina.

Yhtyeeltä ilmestyi keväällä single Hehkuvia kipinöitä, joka puskee bändiä jo käynnistyneille kesäkeikoille.

– Hehkuvia kipinöitä on kasvutarina, jossa julistetaan isoon ääneen rakkautta toista ihmistä kohtaan.

– Tää biisi taitaa olla yksi Uniklubin positiivisimmista kappaleista, mitä ollaan koskaan tehty. Odotamme innolla festarikesää, että tätä biisiä pääsee tykittämään juhlakansalle, Uniklubin laulaja Jussi Selo kertoo.

Hervanta Open Airin lauantain aloittaa puolestaan Portion Boys, jonka hitit Karjala takas, Mieleni pahotin, Sierralla Nevadaan ja Kyläbaari ovat ehkä juuri sitä, millä suomalaisen festarikansan saa eloon jo kello 16.

Voisi ainakin olettaa, että Portion Boysin kuumin raita Vauhti kiihtyy feat. Matti ja Teppo liikauttaa ihmistä jos toistakin.

Uniklubi Hervannassa pe 17.6.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut