Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereella lisätään arjen turvallisuutta – Nämä seitsemän projektia toteutetaan ensi vuonna

Tampereella käytiin toukokuussa osallistuvan budjetoinnin (osbu) äänestys. Äänestyksessä asukkaat valitsivat, mitkä ovat parhaat arjen turvallisuutta lisäävät teot. Tampereen kaupunki tiedottaa, että käytössä olevalla 450 000 eurolla voidaan toteuttaa seitsemän osbu-projektia eri puolilla kaupunkia.

Tampereen osallistuvan budjetoinnin määräraha on suunnattu tasaisesti eri puolille kaupunkia niin, että etelän, idän, keskustan, lännen ja pohjoisen alueilla on jokaisella käytössä 70 000 euroa. Rahasta on varattu 100 000 euroa koko kaupungin kattavan toiminnan toteutukseen.

Jokaisella alueella toteutetaan eniten ääniä saanut ehdotus. Jos alueen omaa määrärahaa jää vielä sen jälkeen yli, voidaan toteuttaa toinenkin budjettiin mahtuva ehdotus.

Toukokuun 2022 äänestyksen tuloksena idän, keskustan, lännen, pohjoisen ja koko kaupungin alueella toteutetaan yksi suuri eniten ääniä saanut projekti. Etelän alueella raha riitti myös toisen projektin toteutukseen.

Tampereen kaupunki toteuttaa seuraavat osbu-projektit vuoden 2023 loppuun mennessä:

Koko kaupunki: Pyörä- ja kävelytiet omille kaistoilleen (100 000 €)

Etelä: Harrastuksista hyvinvointia ja turvaa lapsille ja nuorille (20 000 €) sekä määräraha lasten ja nuorten yhteisölliseen toimintaan (50 000 €)

Itä: Aita Leinolan jalkapallokentän ympärille (70 000 €)

Keskusta: Ennaltaehkäisevää päihde- ja mielenterveystyötä ja jalkautuvia auttajia keskustaan (70 000 €)

Länsi: Hidasteet Lielahden koulun lähiristeykseen (70 000 €)

Pohjoinen: Turvallinen kokoontumis- ja harrastuspaikka lapsille ja nuorille Kämmenniemeen (70 000 €)