Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

XXL:n jätelavalta löytyi tuhansien eurojen arvosta viillettyä retkeilytavaraa – Talouselämä: Näin kommentoi yhtiö ratkaisuaan

Turussa asuva Heli Hintikka törmäsi aiemmin viikolla erikoiseen näkyyn asioidessaan paikallisessa XXL:ssä. Roskalavalta löytyi liuta käyttämätöntä urheilu- ja retkeilyvarustusta. Hintikan mukaan kyse on niin sanotuista reklamaatiotuotteista.

– Siellä on kajakki, suppilautoja, rinkkoja, makuupusseja, telttoja, kamera, vaelluskengät ja ties mitä. Jotta kukaan ei vaan pääsisi nauttimaan näistä, ne viilletään mattoveitsellä vielä enemmän rikki. Henkilökunta kielsi ottamasta ja kertoi että ne ovat reklamaatiotuotteita, joista on saatu jo valmistajalta korvaus joten niitä ei voi lahjoittaa eteenpäin, Hintikka kommentoi sosiaalisen median päivityksessään.

XXL on kommentoinut asiaa tarkemmin Talouselämä-lehdelle lähettämässään tiedotteessa.

– Jätelava on sisältänyt pääasiassa vanhoja, hävitettäviä tavaratalokalusteita. Jätelavalle on mainittujen kalusteiden lisäksi suunnistellusti laitettu muovinen, rikki oleva kajakki, jota ei ole pystytty hävittämään oman tavanomaisen jätehuoltomme puitteissa, yhtiö kertoo.

Yhtiö vetoaa vastauksessaan myös puutteelliseen viestintään.

– Virheellisen kommunikaation vuoksi jätelavalle on päätynyt myös noin 20 kappaletta käyttökelvottomaksi luokiteltuja reklamaatiotuotteita, jotka normaalisti hävitetään oman tavanomaisen jätehuoltomme puitteissa, XXL selvittää.