Marko Anttila teki sopimuksen Kärppien kanssa – "Atte ilmeisesti vinkkasi..."

Hyökkääjä Marko Anttila on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Oulun Kärppien kanssa.

Lempäälän Kisan kasvatti on kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiakultamitalisti.

Edelliset kuusi kautta Anttila, 37, on edustanut KHL:ssä pelannutta Helsingin Jokereita. Kausi keskeytyi Jokereiden osalta viime helmikuussa, minkä jälkeen Anttila siirtyi loppukauden kattavalla sopimuksella Liiga-joukkue Tampereen Ilvekseen. Ilves voitti kauden 2021-2022 päätteeksi SM-pronssia.

Anttila on Suomen A-maajoukkueen kaikkien aikojen pisin pelaaja. 203 senttimetrin pituudellaan hyökkääjä lunastaa paikan myös kaikkien aikojen pisimpänä kärppäpelaajana.

Alkavan kauden Kärppäjoukkueesta löytyy Anttilalle paljon entuudestaan tuttuja pelikavereita. Myös Anttilan Heidi-vaimo on ehtinyt vuosien varrella tutustua näihin pelaajiin ja heidän puolisoihinsa. Tämä oli yksi niistä seikoista, jotka puolsivat päätöstä tulla Ouluun ja auttavat omalta osaltaan kotiutumaan pohjoiseen.

– Aika nopeasti se päätös lopulta syntyi. Aten (Ohtamaa) kanssa puhuttiin tuossa MM-kisojen aikana siitä, ettei minulla ollut vielä hajuakaan, mihin menen. Atte ilmeisesti vinkkasi tuonne johtoportaan suuntaan asiasta, ja kisojen jälkeen aloitettiin neuvottelut. Kärpät on organisaatio, joka on tottunut menestymään. Alkuun oli ehkä ajatus lähteä ulkomaille, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, niin siihen piti tarttua. Kyllä menestyminen on mielessä, Anttila sanoo Kärppien tiedotteessa.

Kärppien urheilujohtaja Harri Aho kuvailee Anttilaa pelaajaksi, jollaista jokainen voittava joukkue tarvitsee.

– Voi sanoa, että ”Mörkö” on jo legenda suomalaisessa jääkiekkoilussa. Uskomme, että hän omalla panoksellaan auttaa meitä menestymään. Ja kun tuosta on poistunut rivistä Mika Pyörälän kaltaisia kavereita, tarvitsemme tilalle nimenomaan niitä kokeneita pelaajia, jotka pystyvät kovilla hetkillä auttamaan joukkuetta voittamaan – Anttila on juuri sellainen pelaaja. Hänellä oli varmasti useita muitakin vaihtoehtoja, ja olemmekin iloisia siitä, että hän päätti tulla juuri Kärppiin. Se on iso juttu meille, Aho sanoo tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut