Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aito Säästöpankki sulkee konttoreita ja lopettaa käteisen käsittelyn useissa toimipisteissä Pirkanmaalla

Aito Säästöpankissa huhtikuun lopulla alkaneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Muutosneuvottelujen perusteena olivat taloudelliset, tuotannolliset ja toimintojen uudelleenjärjestelyihin liittyvät syyt. Uudelleenjärjestelyiden tarve johtui muun muassa kesäkuussa tapahtuneesta yhdistymisestä Ylihärmän Säästöpankin kanssa.

Uudelleenorganisoinnin myötä työjärjestelyitä ja tehtävänkuvia muutettiin. Viisi työntekijää irtisanotaan. Kokonaisuudessaan henkilöstömäärä vähenee 15 hengellä, ja muutosneuvotteluiden jälkeen Aito Säästöpankin palveluksessa työskentelee 132 henkilöä.

– Vastataksemme asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin keskitämme voimavarojamme nimenomaan ajanvarauksella saataviin palveluihin. Lisäksi henkilöresursseja lisätään pankin virtuaalitiimiin asiakkaiden verkkoviesteihin, soittopyyntöihin ja muihin juokseviin asioihin vastaamisen nopeuttamiseks, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen toteaa tiedotteessa.

Muutoksia tulee myös konttoriverkostoon. Viiden konttorin palvelut yhdistetään lähikonttoreihin ja kassapalvelut keskitetään pankin maakuntakonttoreihin.

Kiikoisten, Isokyrön ja Ylihärmän konttorien ovet sulkeutuvat 8. heinäkuuta ja Valkeakosken sekä Säkylän konttorien 12. elokuuta.

– Näiden konttorien asiakkaita palvellaan jatkossa lähikonttoreissa. Kassapalvelut keskitämme Huittisiin, Ikaalisiin, Kauhavalle ja Pälkäneelle, eli ”juurialueillemme”, missä myös suurin osa kassapalveluja edelleen käyttävistä asiakkaistamme asuu, kertoo Ahonen tiedotteessa.

– Hämeenkyrö Kyröskosken, Kangasalan, Nokian, Porin, Sastamalan ja Ylöjärven konttoreiden kassat muuttuvat 15. elokuuta alkaen ja Seinäjoen 11. heinäkuuta alkaen infopisteiksi, joista asiakas saa jatkossa opastusta verkko- ja mobiilipankin sekä maksukortin käyttöön. Infopisteet palvelevat ilman ajanvarausta 1–2 päivänä viikossa. Infopisteellä onnistuu myös esimerkiksi laskujen maksu ja lukkiutuneiden verkkotunnusten avaus. Konkreettisin muutos kassapalveluihin verrattuna siis on, että käteistä rahaa infopisteissä ei enää käsitellä, selventää Ahonen.

Myös syksyllä Tampereen keskustaan avattavaan Hämeenkadun konttoriin tulee infopiste, joka on avoinna ilman ajanvarausta joka arkipäivä.