Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helvetin Enkelien jäsen ei voi olla oikeusavustaja – Hovioikeus: Huumekauppaa tekevän jengin jäsen ei ole tarpeeksi riippumaton

Helsingin hovioikeus on antanut päätöksen, jonka mukaan Hells Angels Motorcycle Clubin jäsen ei voinut toimia oikeudenkäyntiavustajana. Oikeus katsoi päätöksessään, että lupa toimia avustajana voitiin peruuttaa jengin jäsenyyden takia.

Hovioikeus katsoi, että luvan saaneet oikeudenkäyntiavustajat ovat tärkeä osa oikeudenhoitoa. Tässä asemassa heidän tuli olla riippumattomia sellaisista ulkoisista vaikutteista, jotka voivat haitata heidän kykyään täysipainoisesti valvoa asiakkaansa etua sekä säilyttää toiminnassaan riippumattomuutensa.

Hells Angels Motorcycle Clubista esitetyn selvityksen perusteella sen maailmanlaajuisen toiminnan pääasiallinen tulonlähde oli kansainvälinen huumekauppa, minkä lisäksi se osallistui väkivalta- ja talousrikoksiin. Suomessa sitä on useissa rikosoikeudenkäynneissä pidetty järjestäytyneenä rikollisryhmänä.

Ratkaisu ei ole lainvoimainen. Määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen päättyy 15. elokuuta.

Uutista päivitetty kello 10.24: Muokattu jutun otsikkoa.