Kesän ensimmäiset sinilevät havaittu Pirkanmaalla

Kesän 2022 ensimmäiset sinilevät on havaittu Pirkanmaalla. Vähän sinilevää on havaittu Nokian Tottijärvessä ja Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla.

Leväseuranta toteutetaan Pirkanmaalla aiempien vuosien tapaan. Kuntien ympäristöviranomaiset arvioivat sinilevän määrän havaintopaikoilla silmämääräisesti kerran viikossa.

Levien runsauden arvioinnissa käytetään neliportaista asteikkoa: 0=ei levää, 1=vähän levää, 2=runsaasti levää ja 3=erittäin runsaasti levää. Kun levää on runsaasti, siitä pyritään ottamaan näyte tarkempaa lajimääritystä varten. Kaikki levähavainnot voi tarkistaa Järviwiki-verkkopalvelusta.

Viranomaisen tekemä levähavainto kuvaa hetkellistä tilannetta havainnointipaikalla eikä koko järven tilannetta. Esimerkiksi tuulet ja virtaukset voivat vaikuttaa levälauttojen esiintymiseen järvialueella ja tilanne voi vaihdella nopeastikin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut