Alikulku uimahallille, liki 70 huoneiston kerrostalo... – Kangasalan keskustassa käynnistymässä isoja rakennushankkeita, vaikka kaupan laajennuksesta on valitettu ja kauppahallista vasta neuvotellaan

Kangasalan keskustassa on käynnistymässä useita kaupunkikuvaan merkittävästi vaikuttavia rakennushankkeita.

Tavoitteen on kehittää keskustaa elinvoimaisena toiminnan ja kohtaamisten paikkana, jonne tullaan viihtymään, nauttimaan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja käyttämään yrittäjien tarjoamia palveluita.

Nyt käynnistyvät rakennushankkeet ovat jatkoa jo toteutuneelle keskustan kehittämiselle, johon lukeutuvat muun muassa valmistuneet hotelli, pysäköintitalo, uimahallinlaajennus sekä linja-autoaseman alue.

Kirkkojärventien perusparantaminen on jo käynnistynyt. Urakan yhteydessä parannetaan keskustan hulevesiverkoston runkolinjoja ja vesihuoltoa myös Myllystenpohjantien osalta. Työ aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä Myllystenpohjantiellä ja Kirkkojärventiellä.

Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2022. Kulussa pysäköintitaloon, uimahalliin ja hotelli-, asuin- ja liikerakennukseen voi tulla muutoksia rakennustyön aikana.

Tampereentien alikulun suunnittelu uimahallin ja Keskon kaupparakennuksen välillä on valmistunut. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa syyskuun alussa. Käytännön työt kestävät kesään 2023 asti. Hankkeen toteuttaminen edellyttää uimahallin ja Timanttikorttelin välisen pysäköintialueen ottamista työmaakäyttöön.

Torin laidalla on käynnistymässä kerrostalohanke, As Oy Kangasalan Torikulma. Työmaan Myllystenpohjantien kohdalta kevytliikenne on jo ohjattu tien eteläpuolelle. Osa kaupungin torialueen reunasta on aidattu työmaan käyttöön. Hanke sisältää 69 huoneistoa ja 450 neliötä liiketiloja. Hanke valmistuu syksyllä 2023.

Myllystenpohjantien ja Tampereentien kulmaukseen uimahallin ja torin väliin rakennettavan Timanttikorttelin arkkitehtisuunnittelu on käynnissä. Uudisrakentaminen on tarkoitus käynnistää vuoden 2023 kesällä ja sitä edeltävät vanhojen rakennusten purkutyöt alkavat loppuvuodesta 2022. Timanttikortteli sisältää kaksikerroksisen osan päälle rakennettavat kaksi asuinkerrostaloa ja yhden virastotornin. Kortteliin tulee liiketiloja reilut 600 neliötä. Pysäköintipaikat rakennetaan maanalaiseen pysäköintihalliin. Rakennushankkeen kokonaispinta-ala on lähes 16 000 neliötä.

Keskustan kehittämissuunnitelma on tekeillä konsultin toimesta. Suunnitelma valmistuu elokuun loppuun mennessä. Torialueen yleissuunnittelu on alkamassa ja valmistuu vuodenvaihteessa. Suunnittelussa on osallistettu myös kaupunkilaisia monin eri tavoin.

Ellintien ja Finnentien välisellä alueella Keskon kauppatilojen laajennuksen mahdollistavasta asemakaavamuutoksesta on valitettu. Hankkeen eteneminen odottaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöstä valitukseen.

Torin laidalle visioidusta nykyaikaisesta kauppahallista käydään aktiivisesti neuvotteluita.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut