Punkmuseon Tee se itse -näyttely avautuu Tampereella – Tätä on luvassa, katso kuvat

Työväenmuseo Werstaan Komuutti-tilassa on avoinna 15.6. alkaen Punkmuseon Tee se itse -näyttely. Näyttely esittelee, miltä 1980-luvun alun hardcorepunk ja tee se itse -kulttuuri näyttivät. Esillä on valokuvien lisäksi julisteita, levyjä, kasetteja, kirjeitä, keikkaflyereitä ja kaikenlaista itse tehtyä esineistöä.

Hardcore oli 1980-luvun alun uusi versio 1970-luvulla syntyneestä punkista. Musiikillisesti entistä voimakkaamman ja kantaaottavamman punkin vaiheen lisäksi punkin ytimeen aina kuulunut tee se itse -kulttuuri voimistui. Kysymys ei ole koskaan kuulunut, että ”voinko tehdä?” vaan ”haluanko tehdä?”

Näyttelyn pääosassa ovat bändien sijaan sen ajan nuoret aikuiset – tuohon aikaan useiden mielestä omituisilta näyttäneet ihmiset, jotka elivät, nauroivat, itkivät, osallistuivat ja tekivät. Entistä useampia lehtiä (punkzine) julkaistiin, kokoelmakasetteja leviteltiin, pieniä levy-yhtiöitä syntyi ja vinyylilevyjä kustannettiin itse. T-paitoja painettiin ja keikkoja järjestettiin. Yhteyttä pidettiin pääosin kirjeiden ja postikorttien välityksellä. Valokuvat olivat harvinaisia, koska kamerat ja filmit olivat kalliita.

Tee se itse -näyttelyn toteuttaa Punkmuseo eli Suomen Punkmuseon kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia, tallentaa ja tuoda esille suomalaista punkkulttuuria kaikissa erilaisissa muodoissa ja erilaisin tavoin.

Syksyllä Punkmuseo avaa kaikille avoimen digiarkiston, jonka välityksellä voi tutustua laajaan punkkulttuuriesineistöön. Yhdistyksen tavoitteena on avata lähivuosina museo myös oikeana fyysisenä museona. Sen lisäksi Punkmuseo toteuttaa jatkossakin erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia ympäri Suomea.

Työväenmuseo Werstaan Komuutti-tila on museon yhteisögalleria, jossa järjestetään museon erilaisten yhteistyötahojen kanssa pienimuotoisia ja lyhytkestoisia näyttelyitä. Pienestä koostaan huolimatta Komuutin näyttelyissä käsitellään isoja asioita: tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, kestävää kehitystä, demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut