Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusi katutaidekohde avautuu lauantaina Kangasalle – Avajaisissa työpajoja, skeittausopastusta...

Kangasalle rakentuu kesän 2022 aikana katutaidekohde, joka on osa Operaatio Pirkanmaan toimintaa. Katutaidekohteen avajaisia juhlitaan Kangasalan Huutijärvellä lauantaina 18. kesäkuuta. Tapahtuma järjestetään kello 15–18.

Operaatio Pirkanmaa on kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke, johon Kangasala kuuluu yhdessä 20 muun kunnan ja kaupungin kanssa.

Katutaidekokonaisuus muodostuu purkukiinteistöön, joka tunnetaan Tredu-ammattikoulun vanhana Kangasalan toimipisteenä. Tapahtuman toteuttaa Sirkusrakkauspumpum yhdessä Kangasalan kaupungin kanssa.

Kohde sijaitsee Lehtipuuntiellä, ja sinne pääsee kävellen, polkupyörällä tai bussilla suoraan Kangasalan keskustasta sekä Tampereen suunnasta. Ajoneuvoja varten alueelta löytyy jonkin verran pysäköintipaikkoja.

9000 neliön purkukiinteistön ulkoseinät ja piha-alue muuttuvat ammattitaiteilijoiden ja kaikille avoimien työpajojen myötä kesän aikana taidegalleriaksi ja ajanviettopaikaksi. Alue on aina avoinna ja maksuton. Siellä voi käydä koska tahansa maalaamassa omia teoksia vapailla graffitiseinillä ja katselemassa katutaidetta.

Lauantain avajaisissa on erilaisia katutaidetyöpajoja kaikenikäisille, musiikkia, maalausta, lastenohjelmaa, skeittausopastusta ja paljon tekemistä kahdella eri tapahtumapihalla. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, kuten koko alue.

Kangasala Street Art -kokonaisuus täydentyy vielä kesänä aikana maalatuilla leikkipaikoilla, pyöräily- ja skuuttiradoilla, pihapeleillä, Tampereen Taidepihalta tutulla lasten kukkaistutusleikillä ja paljolla muulla. Alueella on perheille ja nuorille on omat tapahtumapihat.

Tapahtumia alueella tuottaa myös sen toteuttaja Sirkusrakkauspumpum. Lisätietoa aiheesta verkossa: https://www.sirkusrakkauspumpum.fi/uutiset.