Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viides kierros koronarokotteita alkamassa, Nokia tarjoaa aikoja jo – Rokotteen saa toistaiseksi vain yksi ryhmä

Voimakkaasti immuunipuutteiset saavat nyt viidennen koronarokoteannoksen ja Nokialla aikoja voi varata vaikka heti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee uusia tehosteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Uusi tehosteannos tarkoittaa viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisilla henkilöillä on joko synnynnäinen immuunipuutos, immuunivastetta heikentävä sairaus tai immuunivasteeseen vaikuttava lääkitys, joka merkittävästi heikentää vastetta rokotteelle.

Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.

Ajan rokotuspisteelle voi varata, joko sähköisesti verkossa osoitteessa nokia.terveytesi.fi tai puhelimitse 03 5652 1108. Ajanvarauspuhelin on avoinna tiistaisin kello 8–14.

Neljännen koronarokoteannoksen osalta rokotettavia ryhmiä ovat 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset, 80 vuotta täyttäneet, iäkkäät hoivakodeissa asuvat, iäkkäät koti- tai omaishoidon piirissä olevat sekä muut iäkkäät, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 70–79-vuotiaat

Vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen kertoo, että Nokialla yli 80-vuotiaista 59,2 prosenttia on saanut nyt neljännen rokoteannoksen,

– Tässä suhteessa olemme ihan Pirkanmaan keskitasolla, kun koko maakunnassa vastaava luku on 58,9 prosenttia. Toivottavaa toki olisi, että tuo prosenttiosuus nousisi tästä. Voi olla, että osa on sairastanut koronan ja tämä vaikuttaa rokotuskattavuuteen tässäkin ikäryhmässä. Kannustan kuitenkin kaikkia rokotukseen oikeutettuja hakemaan koronarokotteen, sanoo Heidi Leppänen Nokian kaupungin tiedotteessa.