Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uimahalli Lielahteen, keinolunta Niihamaan saakka, Pyynikin palloiluhallille korvaaja, lisää tekojäitä ja keinonurmia... – Tampere listasi 11 toimenpidettä liikuntapaikoille

Tampereen kaupunki linjaa liikuntapaikkojensa tulevaisuutta palveluverkkosuunnitelmassa vuosille 2022–35.

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa suunnitelmia tiistaina.

Liikuntaverkkosuunnitelman tarkastelussa ovat mukana isommat yli 500 neliön sisäliikuntatilat, merkittävät tapahtumapaikat, päiväkotien ja koulujen vähintään 100 neliön salit, uimahallit, maauimala, julkiset ja yksityiset jäähallit, isommat yli 500 neliön ulkoliikuntapaikat, yleisurheilukentät, tekonurmikentät ja tekojääkentät.

Liikunnan olosuhteiden kehittämiseksi ja varmistamiseksi suunnitelmassa esitetään 11 toimenpide-ehdotusta. Suunnitelmassa on myös esitetty eri hankkeita koskeva aikataululuonnos jatkosuunnittelun pohjaksi.

Toimenpidelistalla ovat muun muassa Pyynikin palloiluhallin korvaaja, uudet tekojäät, uimhalli Lielahteen, tekonurmikenttä Multisiltaan ja jousiammuntarata Mustaanvuoreen.

Apulaispormestari Matti Helimon (vihr.) mukaan Tampereen kaupunkistrategiassa ja pormestariohjelmassa on vahvat kirjaukset kaikenlaisen liikunnan lisäämiseen.

– Kasvavassa kaupungissa on tärkeää suunnitella myös liikunnan olosuhteita pidemmälle tulevaisuuteen. Monipuolinen lajikirjo tarvitsee hyviä olosuhteita ja omaehtoista liikkumista on merkityksellistä tukea. On tärkeää huomioida tilojen optimaalinen käyttö, lajien harrastajamäärät sekä palveluverkko kokonaisuutena. Suunnitelmaa on tärkeää päivittään säännöllisesti ja huomioida eri muuttujat, Helimo sanoo tiedotteessa.

Kaupungin mukaan palveluverkkoa on suunniteltu asukaslähtöisesti ottaen huomioon kuntalaisten yhdenvertaisuus, palvelujen saavutettavuus sekä taloudellisuus. Suunnittelussa huomioidaan myös väestön kasvu ja ikärakenteen muutokset. Osana palveluverkkoa otetaan huomioon yksityinen palvelutuotanto.

Suunnitelmassa on esitetty päiväkoti- ja kouluverkon nykytilat ja tulevat hankkeet. Päiväkodeilla, kouluilla ja niihin liittyvällä uudisrakentamisella on myös tulevaisuudessa merkittävä rooli kaupungin liikuntaolosuhteisiin. Myös koulujen pihat ovat tärkeitä lähiliikuntapaikkoja.

Liikunnan palveluverkkosuunnitelmaa ja siinä tapahtuvia muutoksia tarkastellaan jatkossa vuosittain talousarviovalmistelun yhteydessä. Seuraavaa päivitystä varten valmistellaan yksityiskohtaisempi lajianalyysi tamperelaisten harrastamista lajeista ja harrastajamääristä.