Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttävät Länsi-Tampereen ja Ylöjärven linjastosuunnitelmat vuodelle 2024 – suunnitelmiin voi nyt vaikuttaa

Länsi-Tampereen ja Ylöjärven kattava Läntinen linjasto 2024 -suunnitelman ensimmäinen luonnos on julkaistu, ja sitä voi kommentoida kesän ajan.

Tampereen seudun läntisen alueen linjastosuunnitelmassa kootaan läntinen bussilinjasto ja Pyynikintorilta Lentävänniemeen laajeneva ratikkalinjasto yhdeksi kokonaisuudeksi. Tarkoitus on, että Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma otetaan kokonaisuudessaan käyttöön loppuvuonna 2024, kun ratikka liikennöi Lentävänniemeen.

Ensimmäinen linjastoluonnos pohjautuu Nyssen keväällä 2022 toteuttamaan liikkumiskyselyyn, eri vuosilta kerättyyn alueelliseen matkustajamäärä tarkasteluun, sekä joukkoliikennelautakunnassa linjattaviin suunnitteluperiaatteisiin. Suunnitteluperiaatteista pidettiin työpaja lautakunnan jäsenten kanssa toukokuussa 2022. Asukkaiden mielipiteitä haettiin kyselytutkimuksella, johon saatiin 500 vastausta. Nyssen liikkumiskyselystä saatiin lähes 1 400 vastausta.

Linjastoluonnoksessa on pyritty tiheään joukkoliikennetarjontaan, joka on mahdollista saavuttaa suoraviivaista reittiä liikennöivällä liityntäliikenteellä. Lisäksi linjastoluonnoksessa on huomioitu tarve säilyttää vaihdottomia yhteyksiä Tampereen keskusta-alueelle.

– Linjastosuunnittelu on kokonaisuuksien huomioimista. Ensimmäisessä linjastoluonnoksessa on tunnistettu jo useita liikkumiskyselyssäkin nousseita joukkoliikenteen kehittämistarpeita, joukkoliikenteen suunnittelija Leena Huhtala sanoo tiedotteessa.

Linjaston suunnittelualue keskittyy nyt Länsi-Tampereeseen sekä Ylöjärveen, mutta muutoksia linjastossa voi tapahtua myös muualla Nysse-alueella. Nyt julkaistussa suunnitelmassa ei ole otettu kantaa linjastomuutoksiin esimerkiksi Etelä-Tampereen tai Kaakkois-Tampereen osalta.

– Näiden alueiden joukkoliikenneratkaisut tarkentuvat suunnittelun myötä. Linjastosuunnittelussa keskitytään pääsääntöisesti Länsi-Tampereen ja Ylöjärven linjastoratkaisuun, Huhtala kertoo.

Linjastoluonnosta pystyy kommentoimaan Nyssen sivuilla tai lähettämällä palautetta suoraan suunnittelijalle karttapalvelun kautta.

Linjastoluonnosta päivitetään saatujen palautteiden perusteella, ja syksyllä julkaistaan Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma. Tavoitteena on, että suunnitelma on valmis vuoden 2022 loppuun mennessä. Nyt suunniteltava linjasto otetaan käyttöön loppuvuonna 2024.