Tampereen kaupunki kunnosti Tohlopin luontopolun – avajaisia juhlitaan retkellä

Tohlopin luontopolun kunnostustyöt ovat nyt valmistuneet.

Luontopolkureitti on noin 5,8 kilometrin mittainen, ja se kulkee sekä Tohloppijärven että Epilänharjun maisemissa. Kunnostuksessa reitille asennettiin kolme infotaulua, 14 alueen luonnosta kertovia opastaulua ja lisäksi viitoituksia ja muita reittimerkintöjä.

Reitti myötäilee pitkälti vanhaa luontopolkureittiä, mutta nyt reittiä täydentää uusi esteetön suo-osuus, jonka poikki kuljetaan laiturimaista puista väylää. Tohlopin rantoja myötäilevän osuuden luontopolkua pääsee kulkemaan esteettömästi ainakin avustajan kanssa. Epilänharjun osuus ei ole esteetön, koska siellä on mäkiä ja kivikkoa.

Reitille voi lähteä useasta kohdasta, infotaulut karttoineen löytyvät Mediapoliksen läheltä lammasaitauksen vierestä, Tohlopin matonpesupaikan parkkipaikalta, sekä Tohlopin uimarannan parkkipaikalta (Pyydyspohjankatu).

Tohlopin luontopolulla järjestetään avajaisretki sunnuntaina 19. kesäkuuta. Retkelle lähdetään kello 11 Tohlopin uimarannan parkkipaikalta Pyydyspohjankadulta.

Tohlopin retken oppaana toimii biologian opettaja ja ympäristöbiologi Tuomas Lilleberg, joka on myös suunnitellut kunnostetun luontopolun taulujen sisällön. .

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut