Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myytkö tavaraa netin kauppapaikoilla? Varo tällaista viestiä "ostajalta" – Poliisi: yhä useammalta myyjältä tyhjennetty tili

Moni myy tavaraa netin myyntipalstalla, mutta yhä useampi myyjä rahan saamisen sijaan menettää koko tilinsä sisällön. Poliisi varoittaa, että huijarit saalistavat nyt netin kauppapaikoilla ostajaksi tekeytyen.

Poliisi on tällä viikolla tiedottanut jo kahdesta eri huijaustavasta. Molemmissa myyjä saa kaupan sopimisen jälkeen ostajalta linkin, jossa olevaan kuljetuspalveluun pitää kirjautua pankkitunnuksin.

Eilen poliisi varoitti, että teko-ostajat lähettävät myyjille hyvin aidon näköisiä Postin linkkejä. Linkki vie sivustolle, joka pyytää verkkopankin käyttäjätunnusta ja salasanaa tai turvalukua tai maksukortin tietoja turvalukuineen. Poliisin tiedossa on tapauksia, joissa on pyydetty molempia.

Kun tilitiedot on saatu, huijarit ovat tyhjentäneet tilin.

Posti-linkkiin johtava keskustelu käydään suomen kielellä, mutta kieli on heikkoa ja linkissäkin on kirjoitusvirhe.

Toisessa huijauksessa "ostaja" tarjoutuu maksamaan lähetyskulut kuljetuspalvelun kautta. Hän lähettää myyjälle linkin aidohkolta vaikuttavaan palveluun, joka pyytää syöttämään tietoja palvelun käyttöön saamiseksi. Sivusto pyytää pankki- tai maksukortin tietoja.

Tämän jälkeen huijarit veloittavat tililtä tai kortilta niin paljon kuin ehtivät eikä "ostajaa" enää tavoita. Rahat jäävät poliisin mukaan yleensä teille tietymättömille.

Huijauksia on poliisin mukaan tehty esimerkiksi Tori.fi:ssä ja Facebookin markkinoilla. Myyjällä on ollut ilmoituksessa puhelinnumero näkyvillä ja häneen otetaan yhteyttä tyypillisesti WhatsAppin kautta.