Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätös tehty: Golfkenttää viedään nyt Nurmi-Sorilaan, tilalle jopa 10 000 ihmisen kaupunginosa – Tulossa myös kaupunginosapuisto

Tampereen kaupunginhallitus on hyväksynyt Alasjärven länsipuolen maankäyttöä linjaavan esityksen, joka on siirtämässä Ruotulan golfkentän pois nykyiseltä paiklataan.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan, että Alasjärven alueen suunnittelua jatketaan yhdistämällä kaksi tutkitusta seitsemästä eri etenemisvaihtoehdosta.

Jatkotyön pohjaksi hyväksytyssä yhdistelmässä raitiotie toteutetaan Tenniskadulle Teiskontien suuntaisesti ja rakentamisen aluevaraukset tarkastellaan mahdollisimman laajasti, ympäristön reunaehdot huomioiden.

Alasjärven länsipuolella Niihamassa Ruotulan golfkentän kohdalla olevan alueen jatkosuunnittelun periaatteita on pohdittu pormestari Anna-Kaisa Ikosen nimittämässä yhteistyöryhmässä alueen eri toimijoiden kanssa. Kaupunginhallituksen päätöksen myötä suunnittelua jatketaan nyt yhteistyöryhmän näkemyksen mukaisesti niin, että uuden asuinalueen lisäksi alueelle jää frisbeegolf ja golfkentän siirtymistä Nurmi-Sorilaan aletaan valmistella.

Uusi kaupunginosa sijaitsee Taysin ja siitä itään olevan Alasjärven välisellä noin 150 hehtaarin alueella, seudun etuina ovat sekä raitiotie että laajat virkistysalueet. Asukkaita alueelle olisi alustavasti tulossa noin 10 000, mutta tämä tarkentuu jatkoselvityksissä.

Jatkotyön pohjana olevan esityksen mukaan golfilta vapautuva alue suunnitellaan osittain asumiseen, osittain sekä Medi-Parkin että Alasjärven uusia asukkaita palvelevaksi kaupunginosapuistoksi.

Yhteistyöryhmässä oli mukana alueen toimijoita, kuten frisbeegolfin sekä Tammer-Golf -seuran edustajat, ja ryhmä punnitsi laajasti erilaisia vaihtoehtoja.