Tältä näyttävät Santalahden rantasillan uusi hissi ja näköalatasanne

Santalahden rantasillalle Pispalanharjun puolelle rakennettu hissi on saatu valmiiksi ja se avataan käyttöön maanantaina 13. kesäkuuta. Asiasta tiedottaa Raitiotieallianssi.

Hissi mahdollistaa esteettömän kulun harjun puolelta rantasillalle. Hissin enimmäishenkilömäärä on 13 henkeä ja siinä on mahdollisuus kuljettaa esimerkiksi lastenvaunuja tai polkupyörää.

Santalahden rantasillalla on eroteltu jalankulku- ja pyöräväylä, mutta pyöräily sillalla on turvallisuussyistä osittain kielletty, sillä esteetöntä pyöräily-yhteyttä harjun puolelle ei toistaiseksi ole käytössä. Rantasillalle on esteetön jalankulku- ja pyöräily-yhteys Näsijärven puolelta. Pispalanharjun puolen pyöräilyreitti otetaan käyttöön Rantatien talotyömaiden valmistuttua, arviolta vuonna 2023. Pispalanharjun puolella oleva nykyinen porrasyhteys säilyy käytössä edelleen hissin avaamisen jälkeen.

Myös uusi, sillan kaarteeseen rakennettu näköalatasanne on valmistunut ja otettu käyttöön. Sillan sijainti mahdollisti näköalatasanteen rakentamisen, ja sieltä avautuu näkymä Näsijärvelle ja ranta-alueelle. Näköalatasanteelle on esteetön reitti Näsijärven puolelta ja tasanteelta johtavat myös teräsportaat Tapahtumapuistoon.

Raitiotieallianssi aloitti Santalahden rantasillan rakentamistyöt loppuvuonna 2020 ja sillan valmistuttua vanha ylikulkukäytävä siirrettiin ylikulkusillaksi Vihiojanpuistoon.

Santalahden rantasilta otettiin käyttöön 1.12.2021 ja se ulottuu Pispalanrinteen puolelta tulevan raitiotien, Rantatien ja Paasikiventien yli Santalahteen. Rantasillan kokonaispituus on 150 metriä ja enimmillään silta on yli kahdeksan metriä leveä.

Santalahden rantasilta ja uusi hissi

Kokonaispituus lähes 150 metriä

Ulottuu Pispalanrinteen puolelta raitiotien, Rantatien ja Paasikiventien yli Santalahteen.

Näköalatasanteelta yhteys tapahtumapuistoon

Tuo valmistuttuaan pyöräilymahdollisuuden Paasikiventien etelä- ja pohjoispuolen välille.

Rakenteeltaan teräsbetoninen, ns. jatkuva laattasilta.

Sillan alta kulkee Rantatien ja Paasikiventien autoliikenne sekä tuleva raitiotie.

Alikulkukorkeus Paasikiventiellä viisi metriä, jalankulku ja polkupyöräliikenne noin kuuden metrin korkeudessa.

Raitiotien kohdalla alikulkuväylän korkeus on viisi metriä ja Rantatiellä 4,8 metriä.

Hissin maksimikuorma on 13 henkilöä tai 1000 kg

Hissin mitat: leveys 1,1 metriä, syvyys 2,1 metriä ja korkeus 2,2 metriä

Lähde: Raitiotieallianssi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut