Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttävät Santalahden rantasillan uusi hissi ja näköalatasanne

Santalahden rantasillalle Pispalanharjun puolelle rakennettu hissi on saatu valmiiksi ja se avataan käyttöön maanantaina 13. kesäkuuta. Asiasta tiedottaa Raitiotieallianssi.

Hissi mahdollistaa esteettömän kulun harjun puolelta rantasillalle. Hissin enimmäishenkilömäärä on 13 henkeä ja siinä on mahdollisuus kuljettaa esimerkiksi lastenvaunuja tai polkupyörää.

Santalahden rantasillalla on eroteltu jalankulku- ja pyöräväylä, mutta pyöräily sillalla on turvallisuussyistä osittain kielletty, sillä esteetöntä pyöräily-yhteyttä harjun puolelle ei toistaiseksi ole käytössä. Rantasillalle on esteetön jalankulku- ja pyöräily-yhteys Näsijärven puolelta. Pispalanharjun puolen pyöräilyreitti otetaan käyttöön Rantatien talotyömaiden valmistuttua, arviolta vuonna 2023. Pispalanharjun puolella oleva nykyinen porrasyhteys säilyy käytössä edelleen hissin avaamisen jälkeen.

Myös uusi, sillan kaarteeseen rakennettu näköalatasanne on valmistunut ja otettu käyttöön. Sillan sijainti mahdollisti näköalatasanteen rakentamisen, ja sieltä avautuu näkymä Näsijärvelle ja ranta-alueelle. Näköalatasanteelle on esteetön reitti Näsijärven puolelta ja tasanteelta johtavat myös teräsportaat Tapahtumapuistoon.

Raitiotieallianssi aloitti Santalahden rantasillan rakentamistyöt loppuvuonna 2020 ja sillan valmistuttua vanha ylikulkukäytävä siirrettiin ylikulkusillaksi Vihiojanpuistoon.

Santalahden rantasilta otettiin käyttöön 1.12.2021 ja se ulottuu Pispalanrinteen puolelta tulevan raitiotien, Rantatien ja Paasikiventien yli Santalahteen. Rantasillan kokonaispituus on 150 metriä ja enimmillään silta on yli kahdeksan metriä leveä.