Tätä luvattiin, tätä saatiin: Kuninkaankadulle ei tullutkaan 300 leijaa – Syy: nämä leijat eivät kestäneet tuulta

Kuninkaankadulle Tampereen keskustaan piti tänä kesänä tuoda kolmisensataa leijaa.

Nyt leijojen paikalla on vain tyhjät ripustuslangat.

– Leijoja laitettiin roikkumaan ensimmäisessä koe-erässä 30–40. Ne eivät kestäneet, kertoo Tampereen kaupungin hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen.

– Kuninkaankadulla on aika ajoin kova tuuli, joka repi leijoja alas.

Kaupunki on pohtinut, mitä leijojen tilalle saataisiin. Siitonen kertoo, että lähiviikkoina pitäisi tulla kankaita, jotka ripustetaan leijojen paikalle. Valoaläpäiseviä kankaita aiotaan ripustaa poikittaissuuntaisesti noin kahdeksan metrin leveydelle keskelle katua. Toiset kankaat ovat tulossa Kuninkaankadun ja Kauppakadun kulmaukseen, toiset Puutarhakadun pohjoispuolelle.

– Toivon mukaan saadaan kankaat roikkumaan ja ne kestävät tuulen, Siitonen toteaa.

Kuninkaankatu on osa Tampereen kesäkatupilottia. Kesäkatuna toimii Kuninkaankadun lisäksi Tuomiokirkonkatu, joka oli jääkiekon MM-kisojen aikaan virallisena kisakatuna.

Kuninkaankadulle on tuotu myös kukkaistutuksia ja keinuryhmiä. Ennen kesää huolena oli, säilyvätkö paikat ehjänä ja tuleeko järjestyshäiriöitä.

Siitonen kertoo, että kaupungille ei ole kantautunut viestiä siitä, etteikö kaikki olisi mennyt mallikkaasti.

Kesäkatukokeilut kestävät elokuun loppuun saakka. Kokeiluiden aikana ja niiden jälkeen on tulossa yrittäjille ja kadulla liikkuville kyselyitä, joissa selvitetään kokemuksia kesäkaduista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut