Amerikkalaiskonserni investoi uuteen tehtaaseen Tampereen Messukylässä – "Luottamuksen osoitus tamperelaista osaamista kohtaan"

Amerikkalaiskonserni Ingersoll Rand investoi uuteen tehtaaseen Tampereella. Tavoitteena on kehittää Tampereen Messukylässä sijaitsevasta Gardner Denver Oy:stä konsernin kansainvälinen osaamiskeskus.

Kesäkuun alussa allekirjoitetun aiesopimuksen mukaisesti Gardner Denverin tontille rakennetaan 5000 neliömetrin tehdas nykyisen, noin 10 000 neliömetrin tehdasrakennuksen viereen. Uuteen tehtaaseen tulee useita robotisoituja ja automatisoituja työstökeskuksia. Investointi toteutetaan useassa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen arvo on useita miljoonia euroja.

Investoinnilla on positiivisia työllisyysvaikutuksia. Tampereen tehtaan henkilöstömäärä on tällä hetkellä noin 170. Rekrytointitarve on lähivuosina vähintään 30 henkeä.

– Kompressoritarve kasvaa vuosittain globaalisti samalla kun tuotteita on kehitettävä määräysten mukaisesti entistä ympäristöystävällisimmiksi. Investointi Tampereelle on merkittävä askel tehtaan kehittymisessä osaamiskeskukseksi ja samalla luottamuksen osoitus tamperelaista osaamista kohtaan, Gardner Denverin toimitusjohtaja Sami Järvinen sanoo tiedotteessa.

Valmistuttuaan Gardner Denverin uuden sukupolven tehdas sijoittuu energialuokkaan A. Se kompensoi hiilijalanjälkensä ja käyttää sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa, kuten maalämpöä ja -viileää. Tehtaaseen asennetaan lämmöntalteenotto ja varaus aurinkopaneeleille.

Tampereella toimiva Gardner Denver on kompressoritehdas, joka valmistaa ruuviyksiköitä ja kompressorilaitteita tuotanto- ja prosessiteollisuuteen, kuten auto- ja meriteollisuuteen sekä kaivosteollisuuteen. Lähes kaikki Tampereella valmistettavat tuotteet menevät vientiin.

Gardner Denverin juuret ovat syvällä tamperelaisessa teollisuushistoriassa. Sen perustana on Tampellan, myöhemmin Tamrockin kompressoriosasto. Vuonna 1990 perustettiin kompressoriyhtiö Tamrotor. Yhdysvaltalainen Gardner Denver osti Tamrotor Oy:n vuonna 1997. Vuoden 2020 alussa Gardner Denver yhdistyi globaalin teollisuuskonsernin Ingersoll Randin kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut