Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Eemil avasi kärrykahvilan Emil Aaltosen puistoon

Nuoria 4H-yrittäjiä näkyy taas katukuvassa. Yksi uusista yrittäjistä on tamperelainen Eemil Airo, joka on perustanut pyörillä liikuteltavan kärrykahvilan Café Paisteen. Kahvila on saanut oman myyntipaikkansa Tammelantorin vieressä sijaitsevasta Emil Aaltosen puistosta.

Kahvilan avajaiset olivat perjantaina.

– Ensimmäiset asiakkaat tulivat jo ennen kuin ehdin edes avata kahvilaa, Eemil kertoo.

Kahvilaan voi piipahtaa myös lauantaina 11. kesäkuuta.

– Kahvila on auki satunnaisesti elokuun puolelle asti. Ilmoitan aukiolopäivät aina Instagramissa ja Facebookissa. Aukioloaika on aina sama eli kello 12–17.

Aukioloajoissa on säävaraus, sillä avonaista kärrykahvilaa ei kannata pitää auki sateella.

Ennen yrityksen perustamista Eemil osallistui 4H-yhdistyksen yrittäjyysvalmennukseen.

– Kuulin 4H-yrittäjyydestä äidiltä, ja menin kurssille heti, kun se oli mahdollista. Idea kahvilan perustamisesta syntyi kurssin aikana.

Eemil myy Café Paisteessa itse leipomiaan muffinsseja sekä suklaa- ja kaurakeksejä. Lisäksi myynnissä on teetä, kahvia, pillimehua ja Nokian Panimon limsaa.

Eemil on säästänyt yritykselleen alkupääomaksi reilut 200 euroa, ja sen lisäksi hän sai Oma Säästöpankilta 300 euron tuen, minkä turvin hän on hankkinut tarvittavat laitteet ja tuotteet.

– Yrittäjyys kiinnostaa. Tässä pääsee päättämään asioista itsenäisesti ja voi olla oma pomonsa.

Eemil on saanut kahvilakärryn lainaan Tampereen kaupungin nuorisopalveluilta. Kahvilan aukiolopäivinä hän työntää kärryn kotoaan Emil Aaltosen puistoon, jonne kertyy matkaa noin kaksi kilometriä suuntaansa.

– Tuleminen on raskainta, sillä matkalla on ylämäki.