Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Satelliittipaikannusteknologiaa kehittävä yritys avaa toimipisteen Tampereelle – kyseessä Piilaaksosta lähteneen yhtiön ensimmäinen Euroopassa

Kalifornian Piilaaksosta lähtöisin oleva teknologiayhtiö oneNav avaa tytäryhtiön, oneNav Finland Oy:n Tampereelle. Yritys kehittää seuraavan sukupolven paikannusvastaanottimia älypuhelimiin, puettaviin laitteisiin sekä seurantaan ja lisättyyn todellisuuteen liittyviin laitteisiin.

oneNavin hyödyntämä uusi tekniikka parantaa kattavuutta ja luotettavuutta, ja mahdollistaa useiden eri satelliittipaikannusjärjestelmien hyödyntämisen samalla laitteistoilla. oneNav -järjestelmä hyödyntää koneoppimista ja tekoälyä.

Tampereen toimipisteen avaamisen myötä oneNav pyrkii lisäämään suunnittelutiiminsä osaamista. Tiimiä johtaa yrityksen paikkatietotekniikan johtaja, tohtori Florean Curticapean, jolla on yli kahden vuosikymmenen kokemus GNSS:stä ja mobiiliteknologiasta.

– Tampereella on pitkä teknologinen historia ja osaamista, joka auttaa meitä kasvattamaan asiantuntijatiimiämme Suomessa, kertoo tiedotteessa Steve Poizner, joka on yksi oneNavin perustajista ja yrityksen toimitusjohtaja.

– Meillä on ilo toivottaa oneNav-tiimi tervetulleeksi Tampereelle, sanoo Business Tampereen asiakkuusvastaava Oliver Hussey tiedotteessa.

– Osaaminen on avainasemassa tällaisten investointien houkuttelemisessa, mutta sitä ei synny yhdessä yössä tai sattumalta. Yritykset hyötyvät Tampereen yliopiston vuosia kestäneestä tutkimus- ja koulutustyöstä, erityisesti sähkötekniikan yksikön erityisaloilla. Tampereella järjestetään myös ICL-GNSS-konferenssi, joka kokoaa yhteen kansainvälistä osallistujakuntaa langattomien ja satelliittipohjaisten paikannustekniikoidentutkimuksen parista. Teknologian avulla saadaan luotettavaa ja tarkkaa sijaintitietoa.