Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sarankulman teollisuusalueen ”kätketty helmi” vaihtoi omistajaa – joukko tamperelaisen jalkapalloseuran ystäviä osti hallin ja kuntokeskuksen liiketoiminnan

Jalkapalloseuran mukaan nimetyn hallin uusilla omistajilla on läheiset välit seuraan.

Tampereen Sarankulmassa sijaitsevan Kissat-hallin ja saman kiinteistön urheilukeskuksen liiketoiminta on siirtynyt uusille omistajille.

Kaupat tehtiin 1. kesäkuuta. Ostajana on Ilves-Kissat urheilu Oy, jonka taustalla on pieni sijoittajajoukko, jolla on läheiset siteet jalkapalloseura Ilves-Kissat ry:hyn. Yksi sijoittajista on seuran puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti.

Karjanlahden mukaan kauppojen taustalla on kaksi asiaa. Edustusjoukkue, joka tavoittelee kilpailullista menestystä sekä junioripuoli.

– Tampereella on hirveä halli- ja vuoropula, joka vaikeuttaa junioripuolen kehittämistä. Edustusjoukkueen kakkosessa ja varsinkin ykkösessä pelaaminen vaatii rahaa.

Kissat-hallin kokonaisuus muodostuu kolmesta asiasta: jalkapallohallista, ulkoharjoittelualueesta ja yli 700 neliön kuntosalista ryhmäliikuntatiloineen. Kissat-yritys jatkaa tiloissa vuokralla.

Tämä tukee jalkapallotoimintaa.

Karjanlahden mukaan kaupalla palataan myös juurille. Halli on rakennettu vuonna 1994. Jalkapalloseura oli muakana talkoissa ja kiitoksena siitä halli nimettiin Kissat-halliksi.

Seuran juniorijoukkueet harjoittelevat hallissa talvet. Aikuisten peleihin kenttä on kuitenkin liian pieni.

Karjanlahti kertoo, että urheilukeskuksessa on järjestetty lajispesifiä valmennusta ja hän uskoo, että sitä pystytään hyödyntämään myös valmennuksessa.

– Tämä tukee myös jalkapallotoimintaa.

Tämän hetken suunnitelmissa on pitää asiat ennallaan. Kuntosali on remontoitu sisältä muutama vuosi sitten ja jalkapallohallissa on pari vuotta vanha tekonurmi ja valot.

– Tässä on hyvät vakiintuneet toimintamallit, joista asiakkaat ovat tykänneet. Sitä yritetään jatkaa, Karjanlahti sanoo.

Tarkoituksena on kuitenkin kasvattaa tunnettuutta. Moni ei tiedä, mitä Sarankulmassa piileskelee.

– Tämä on kätketty helmi, hieman piilossa teollisuusalueella. Moderni kuntosali ja huippulaadukas tekonurmihalli samassa paikassa, Karjanlahti sanoo.

Hänen mukaansa liiketoimintakauppa tuo myös mahdollisuuksia seuran jalkapallotoiminann kehittämiseen pitkällä aikavälillä.

– Hieno mahdollisuus tämä oli, sen takia tähän tartuttiin.