Sarankulman teollisuusalueen ”kätketty helmi” vaihtoi omistajaa – joukko tamperelaisen jalkapalloseuran ystäviä osti hallin ja kuntokeskuksen liiketoiminnan

Jalkapalloseuran mukaan nimetyn hallin uusilla omistajilla on läheiset välit seuraan.

Tampereen Sarankulmassa sijaitsevan Kissat-hallin ja saman kiinteistön urheilukeskuksen liiketoiminta on siirtynyt uusille omistajille.

Kaupat tehtiin 1. kesäkuuta. Ostajana on Ilves-Kissat urheilu Oy, jonka taustalla on pieni sijoittajajoukko, jolla on läheiset siteet jalkapalloseura Ilves-Kissat ry:hyn. Yksi sijoittajista on seuran puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti.

Karjanlahden mukaan kauppojen taustalla on kaksi asiaa. Edustusjoukkue, joka tavoittelee kilpailullista menestystä sekä junioripuoli.

– Tampereella on hirveä halli- ja vuoropula, joka vaikeuttaa junioripuolen kehittämistä. Edustusjoukkueen kakkosessa ja varsinkin ykkösessä pelaaminen vaatii rahaa.

Kissat-hallin kokonaisuus muodostuu kolmesta asiasta: jalkapallohallista, ulkoharjoittelualueesta ja yli 700 neliön kuntosalista ryhmäliikuntatiloineen. Kissat-yritys jatkaa tiloissa vuokralla.

Tämä tukee jalkapallotoimintaa.

Karjanlahden mukaan kaupalla palataan myös juurille. Halli on rakennettu vuonna 1994. Jalkapalloseura oli muakana talkoissa ja kiitoksena siitä halli nimettiin Kissat-halliksi.

Seuran juniorijoukkueet harjoittelevat hallissa talvet. Aikuisten peleihin kenttä on kuitenkin liian pieni.

Karjanlahti kertoo, että urheilukeskuksessa on järjestetty lajispesifiä valmennusta ja hän uskoo, että sitä pystytään hyödyntämään myös valmennuksessa.

– Tämä tukee myös jalkapallotoimintaa.

Tämän hetken suunnitelmissa on pitää asiat ennallaan. Kuntosali on remontoitu sisältä muutama vuosi sitten ja jalkapallohallissa on pari vuotta vanha tekonurmi ja valot.

– Tässä on hyvät vakiintuneet toimintamallit, joista asiakkaat ovat tykänneet. Sitä yritetään jatkaa, Karjanlahti sanoo.

Tarkoituksena on kuitenkin kasvattaa tunnettuutta. Moni ei tiedä, mitä Sarankulmassa piileskelee.

– Tämä on kätketty helmi, hieman piilossa teollisuusalueella. Moderni kuntosali ja huippulaadukas tekonurmihalli samassa paikassa, Karjanlahti sanoo.

Hänen mukaansa liiketoimintakauppa tuo myös mahdollisuuksia seuran jalkapallotoiminann kehittämiseen pitkällä aikavälillä.

– Hieno mahdollisuus tämä oli, sen takia tähän tartuttiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut