Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä vuotta sitten vaimonsa menettänyt Janne Virtanen on käsitellyt surua tekemällä paljon töitä – tämä kesä piti lomailla, mutta hänet nähdäänkin kesäteatterissa Tampereella

Viikinsaaren kesäteatterin musiikkikomediassa nähdään absurdia huumoria.

Tämän kesän piti kulua lomailun merkeissä, mutta toisin kävi. Näyttelijä ja ohjaaja Janne Virtanen sai nimittäin tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä.

– Ei tarvinnut miettiä montaa minuuttia, kun Birgitta soitti, Virtanen muistelee puhelinkeskusteluaan näyttelijä Birgitta Putkosen kanssa.

Virtanen nähdään nyt ensimmäistä kertaa kesäteatterin lavalla Tampereella. Hän on yksi päänäyttelijöistä Viikinsaaren kesäteatterin musiikkikomediassa Kaidesaaren tanssit.

– On hienoa työskennellä koko kesä näin mahtavassa porukassa, jossa kaikki tukevat toisiaan.

Musiikkikomedian ensi-iltaa juhlistetaan tämän viikon torstaina.

Musiikkikomedian miljöönä on tanssilava, jossa kisaillaan laulukilpailun voitosta. Virtasen roolihahmo on maatalon isäntä Pitsa-Rajala, joka rohkaisee parasta kaveriaan Reinoa osallistumaan kilpailuun ja muutenkin tarttumaan hetkeen.

Virtanen nähdään lavalla myös laulamassa.

– Olen ollut muutamissa musikaaleissa mukana. Ja tokihan musiikki on aina ollut osa elämää ja myös osa perhettä, sillä olin naimisissa laulajan kanssa.

Tänä kesänä tulee kuluneeksi neljä vuotta vaimo Hanna-Riikka Siitosen kuolemasta. Elämä on mennyt eteenpäin pikku hiljaa, ja Vieno-tytär on kasvanut isän hoivissa jo 16-vuotiaaksi.

– Kuolema tuntuu kohtuuttomalta, mutta sen ajatuksen kanssa on täytynyt mennä eteenpäin. Olen kiitollinen siitä, että Vienon isoäiti on mukana elämässämme. Myös hyvistä ystävistä on ollut apua. Heidän kanssaan olen voinut keskustella ilman ylimääräistä voivottelua.

Virtanen kertoo käsitelleensä surua ja menetystä tekemällä myös paljon töitä.

– Välillä on ollut vähän syyllinen olo sen vuoksi, että työ on ollut minulle niin määrittävä tekijä.

Virtanen jätti viime syksynä Big Brotherin ohjaajan pestin. Hän ehti ohjata reality-sarjaa kolmen kauden ja yhden vip-kauden verran. Virtanen kuvailee BB-pestiään mielenkiintoiseksi, mutta myös raskaaksi kokemukseksi.

– Sitä kuvattiin 60 kameralla, ja ohjaajan oli oltava koko ajan kaikesta perillä, hän tiivistää.

Virtanen aloitti tämän vuoden alussa uuden uran Laajasalon opistossa, missä hän toimii elokuvalinjan vastaavana opettajana.

– Koronan aiheuttaman epävarmuuden jälkeen tuntuu hyvältä olla vakituisessa työsuhteessa, mutta tekee myös hyvää aloittaa välillä jotain kokonaan uutta. Siitä saa hyvällä tavalla uutta virtaa elämään.

Musiikkikomedian ohjaaja Johanna Reilin on ikionnellinen siitä, että tapahtuma-alan hullut vuodet alkavat olla ohi.

– On aivan mahtavaa olla täällä live-kontaktissa!

Reilin lupaa Viikinsaaren kesäteatteriyleisölle absurdia komiikkaa. Isossa roolissa ovat myös Carolan biisit, joita kuullaan toistakymmentä. Lisäksi jokaisessa esityksessä on mukana vieraileva artisti.