Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun Nyssen käteismaksuista luopumisesta päätettiin, päättäjät halusivat, että jokaisesta kunnasta voi ostaa ennakkokertalippuja – näin ei kuitenkaan ole

Käteisellä myytävien kertalippujen myyminen Nysseissä päättyi maanantaina 6. kesäkuuta. Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti käteislippujen myynnin lopettamisesta joulukuussa.

Samassa kokouksessa tehtiin toivomusponsi, jossa lautakunta edellyttää, että ennakkokertalippujen myyntipisteen on löydyttävä jokaisesta seudun kunnasta.

Useimmilla paikkakunnilla sellainen onkin, mutta ei kaikilla. Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsittelee asiaa ensi viikon kokouksessaan.

Nyssen palvelualueeseen kuuluu Tampereen lisäksi Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti, Ylöjärvi sekä pieni osa Kuhmoisten kuntaa.

Ennakkokertalippuja myydään muun muassa R-kioskeilla sekä osassa Tampereen suurista päivittäistavarakaupoista. Vesilahdella ei kuitenkaan myyntipaikkaa ole.

Nysse selvitti Vesilahden kunnan kanssa mahdollisuutta perustaa ennakkokertalippujen myyntipiste Vesilahteen. Vesilahden kunta selvitti asiaa paikallisten yksityisten toimijoiden kanssa, eikä halukkuutta ennakkokertalippujen myyntiin löytynyt.

– Tämän myötä Vesilahteen ei löydy ennakkokertalippujen myyntipistettä käteisellä myytävien kertalippujen poistumisen yhteydessä, päätösesityksessä todetaan.