Englantia esitetään tutkintokieleksi Tredun puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle

Tampereen kaupungin ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaan haetaan muutosta, jonka myötä Tampereen seudun ammattiopisto Tredu voi jatkossa järjestää puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perus- ja ammattitutkintoja myös englannin kielellä. Asiasta teki päätöksen elinvoima- ja osaamislautakunta.

Päätös tarkoittaa, että muutosta haetaan nykyiseen järjestämislupaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Tampereen kaupungille myönnetty ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupa sisältää tällä hetkellä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perus- ja ammattitutkintojen järjestämisoikeuden vain suomen kielellä.

Tarve hakea tutkintokielen vaihtoehdoksi myös englannin kieltä on noussut alueen työelämästä.

Vain muutamalle alan ammatillista koulutusta järjestävälle oppilaitokselle pääkaupunkiseudulla on myönnetty lupa järjestää alan perus- ja ammattitutkintoa englanniksi. Tarvetta englanninkielisen tutkintokoulutuksen järjestämiseen on myös Pirkanmaan alueella.

– Elinkeinoelämän tarpeiden ohella pidän erittäin tärkeänä, että Tampereella on mahdollista suorittaa toisen asteen ammatillisia perus- ja ammattitutkintoja englannin kielellä. Englanninkieliset koulutusmahdollisuudet peruskoulun jälkeen parantavat Tampereen kansainvälistä vetovoimaa ja tarjoavat vieraskielisille perheille monipuolisemmat mahdollisuudet osallistua koulutuspalveluihin. Toivottavasti voimme jatkossakin kasvattaa englanninkielisten tutkintojen määrää, toteaa apulaispormestari Pekka Salmi (sd.) Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon ja ammattitutkinnon suorittaminen englannin kielellä sujuvoittaa myös muualta maahan muuttaneiden henkilöiden työllistymistä. Kiinteistöpalvelualan yritykset ovat merkittäviä maahanmuuttajien työllistäjiä. Ulkomaalaisten osuus alan työvoimasta on keskimäärin 20 prosenttia.

Nykyisessä järjestämisluvassa englanti on tutkintokielenä liiketoiminnan, lentokoneasennuksen, matkailualan sekä ravintola- ja catering-alan perustutkinnoissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut