Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisopiskelijat tuovat BoomBattlen Hiedanrantaan – graffitien keskellä väistellään tänä kesänä kumiluoteja

Proakatemian opiskelijat järjestävät kesäpelejä graffitien keskellä.

Hiedanrannassa pelataan tänä kesänä paintball-pelejä. BoomBattle-nimellä toimiva pelialue sijaitsee Tehdasaukion alueella. Sen taustalla on Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemian opiskelijoiden osuuskunta Roima, jonka kolme jäsentä pyörittää BoomBattlea.

– Alunperin meille tuli Hiedanrannan kehitys Oy:ltä toimeksianto, että saadaan tulla tehdasalueelle ja toteuttaa itseämme sillä idealla, että saataisiin ihmisiä Hiedanrannan alueelle, kertoo Marko Nevala.

– Huomasimme Graffitipuiston ja tykästyimme.

Siitä alkoi visiointi. Melko pian ideoiden joukosta nousi kaksi: paintball ja tekojää, jolla olisi pelattu pipolätkää. Keinojää olisi kuitenkin ollut kymmenientuhansien eurojen investointi, joten siitä jouduttiin tällä kertaa luopumaan.

Perinteisestä paintballista BoomBattle eroaa käytettävillä ammuksilla.

– Toiveena oli, että toiminta on ekologista eikä tuota irtoroskaa, kertoo Niina Piirainen.

Graffitipuiston graffiteja ei myöskään haluttu sotkea. Niinpä Hiedanrannassa pelataan uudelleenkäytettävillä täyskumiluodeilla hajoavien värikuulien sijaan.

Myös rakenteet on tehty kierrätysmateriaaleista perinteisten ilmalla täytettävien esteiden sijaan.

– Noin 99 prosenttia on kierrätysmateriaaleista. Ruuvit ja kulkuaukon suojaukseen käytetty materiaali ovat uusia, Nevala kertoo.

Pelialue on noin 30x30 metriä. Kompakti pelialue tekee pelistä nopeampaa eikä aikaa voi viettää niin paljon piilossa.

– Ne, joille strategia ei ole tuttu, pääsevät tässä testaamaan. Pystyy ottamaan useamman pelin, Piirainen sanoo.

Alueelle myydään ennakkoon varattavia pelivuoroja, mutta jos tilaa on, voi pelaamaan lähteä spontaanisti ohikulkumatkalla.

BoomBattlea aiotaan pitää avoinna ainakin koulujen alkuun asti. Yritykseltä voi myös vuokrata pienpelejä, joita voi pelata lähinurmikoilla.

BoomBattlen avajaisia vietetään Hiedanrannan Graffitipuistossa 10. ja 11. kesäkuuta.