Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stemmalaulu soi Tampereella – "Tutut kappaleet saavat käsittelyssämme aivan uudenlaisen elämän"

Three Decades kehittyy bändinä ja tähtää kohti uutta albumia.

Gilda Nevalan kokemus musiikkikentällä on pitkä.

Laulajan ura alkoi jo 1980-luvun alkupuolella.

Sittemmin Gildan työnkuva on laajentunut viihdealan managerointiin ja promootioon, mutta laulamista Nevala ei ole koskaan lopettanut.

Torstaina Gilda on mukana Three Decades -triossa, joka esiintyy Paapassa.

– Three Decades perustettiin elokuun alussa 2015. Johdin silloin kuoroa ja tein soolokeikkoja. Sitten iski halu laulaa stemmalaulua pitkästä aikaa. Kun sopivat laulajat löytyivät, alkoi biisien sovittaminen kolmiäänisiksi, Gilda kertoo.

Nykyään biisien välissä soittimet vaihtuvat vauhdikkaasti.

Sama linja pitää myös torstaina Tampereella.

– Esitämme siellä 1920-50-lukujen musaa englanniksi ja suomeksi laulettuna. Omia biisejä kuullaan myös. Meitä kannattaa tulla kuuntelemaan, jos tykkää harmonialaulusta. Tutut kappaleet saavat käsittelyssämme aivan uudenlaisen elämän. Iloista meininkiä tiedossa, Gilda lupaa.

Livenä Gilda vastaa myös pianosta. Hänen yhtyekumppaneistaan Spark soittaa saksofonia, pyykkilautaa ja bassoa ja Lilyn soittimet ovat ukulele ja pyykkilauta. Ja kaikki siis vokaloivat yhdessä.

– Alkuun laulettiin taustanauhojen päälle ja välillä pianon säestyksellä, kunnes aika nopeasti jätettiin taustanauhat pois ja alettiin toimia bändinä itse soittaen.

– Nykyään biisien välissä soittimet vaihtuvat vauhdikkaasti, Gilda summaa Three Decadesin kehityksen.

Lähitulevaisuudessa Three Decadesin päätähtäin on julkaista albumillinen musiikkia. Yhteistyökumppanina tässä toimii Alba Records, jonka kanssa pistetään ensin markkinoille single No More.

Kyseessä on oma, uusi biisi, jollaisia tulevalle pitkäsoitolle päätyy kaksi.

– No More syntyi siitä, että minulle tuli halu säveltää bluesia. Laitoin sanoittaja Salla Niemelle kyselyä ja parin päivän päästä Sallalta tulikin jo sanat.

– Laulu kertoo suhteesta, jossa mies antaa odotuttaa itseään, eikä ole luottamuksen arvoinen. Seurauksena tämä nainen ei ole täällä enää miestä varten, Gilda summaa.

– Omat biisit ovat bändille tärkeitä. On hienoa, että on omaa materiaalia esittää keikoilla vaikkapa Paapan Kapakassa, jonne meidän tyylinen bändi sopii hyvin.

Three Decades Paapassa to 9.6.