Tällainen Lamminrahkan liikuntapuistosta tulee – Tekonurmea, padelkenttä, juoksusuora, monitoimiareena...

Kangasalan kaupungille on myönnetty liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta Lamminrahkan liikuntapuiston rakentamiseen. Kangasalan kaupunki tiedottaa, että avustuksen suuruus on 190 300 euroa ja avustuksen myöntäjänä on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Hankealue sijaitsee Kangasalan uudessa, rakentuvassa Lamminrahkan kaupunginosassa. Liikuntapuisto rakennetaan aivan Lamminrahkan asuinalueen keskustaan, tärkeimpien kulkureittien risteykseen, torin ja koulukeskuksen viereen.

Lamminrahkan liikuntapuiston alue on pinta-alaltaan noin kaksi hehtaaria.

Hankkeen tavoitteena on luoda Lamminrahkaan monipuolinen liikuntapuisto, joka palvelee ympäri vuoden laajoja käyttäjäryhmiä sekä viereisen koulukeskuksen oppilaita ja päiväkotilapsia. Liikuntapuisto on suunniteltu vuorovaikutteisesti eri käyttäjätahojen kanssa.

Kangasalan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että liikuntapuistoon on suunniteltu tekonurmipintainen pelikenttä, monitoimiareena, padelkenttä, ulkokuntoilupaikka sekä juoksusuora ja pituushyppypaikka. Kaikista pelikentistä tehdään aidattuja.

Puiston pinta-alaltaan suurin toiminto on tekonurmipintainen pelikenttä, jonka mitoitus mahdollistaa täysimittaisen jalkapallon pelaamisen tai kentän jakamisen rinnakkaisille poikittaisille peleille. Kentällä voi pelata myös koululais- tai harrastetason pesäpalloa.

Talvella tekonurmikenttä jäädytetään luistelua ja mailapelejä varten. Pienempi peliareena liikuntapuiston eteläpäädyssä tarjoaa mahdollisuuden muun muassa jalkapallon ja koripallon pelailulle. Talvisiin toimintoihin liikuntapuiston alueella kuuluvat hiihtäminen, mailapelit ja luistelu.

Liikuntapuiston pohjoispäätyyn on varattu tilaa huoltorakennukselle, joka toteutetaan erillisenä hankkeena. Liikuntatoimintojen lisäksi liikuntapuiston alueelle asennetaan myös penkkejä, pyörätelineitä ja roska-astioita sekä rakennetaan kunnallistekniset varaukset kioskille.

Liikuntapuiston toiminnallisten alueiden yhteyteen istutetaan puita ja pensaita elävöittämään maisemaa.

Osa liikuntapuiston rakennekerroksista on jo rakennettu käynnissä olevan Mossin puistokadun urakan yhteydessä. Liikuntapuisto on muutoin tarkoitus toteuttaa vuosien 2022–2023 aikana. Osa rakentamisesta tai viimeistelytöistä voidaan toteuttaa myös vuonna 2024.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut