Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TAKK valittiin Vuoden oppilaitokseksi – "Kädet pystyyn, tehtiin maali!"

Opetusalan ammattijärjestö OAJ palkitsi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKin Vuoden oppilaitoksena 2022.

TAKK sai tuomaristolta kiitosta laajasta ja saumattomasta yhteistyöstään työelämän edustajien, opiskelijoiden, kouluttajien ja hallinnon kesken. Perusteluissa työhyvinvointitoimintaa pidettiin esimerkillisen hyvänä, monipuolisena ja avoimena. Tuomariston mukaan onnistumisesta kertoo se, että TAKKista valmistunut suorittaa usein oppilaitoksessa myös muita koulutuksia ja työntekijöiden vaihtuvuus on vähäistä.

Toukokuun lopulla Tampereella järjestettiin jääkiekon MM-kilpailut. TAKKista MM-kisaprojektiin osallistui aktiivisesti noin 70 opiskelijaa.

– Kädet pystyyn, tehtiin maali! Olen tästä työyhteisöstä tosi ylpeä ja tämä tunnustus on mahtava juttu. Ottelu ja turnaus kuitenkin jatkuvat, eli noudatamme jatkuvan kehittämisen periaatteita jatkossakin, rehtori Teppo Tapani kommentoi voittoa OAJ:n tiedotteessa.

– Valinnan perustelut vahvistavat, että olemme onnistuneet tavoitteissamme muun muassa työnantajana henkilöstön hyvinvoinnin tukemisessa, yhteistyössä työelämän ja muiden sidosryhmien kanssa sekä opiskelijoiden kiinnittämisessä yhteisöön ja toiminnan kehittämiseen.

OAJ valitsee vuosittain vuoden koulun, oppilaitoksen tai päiväkodin. Tunnustus on todistus suomalaisen koulu- ja kasvatusjärjestelmän korkeasta tasosta sekä hyvinvoivasta työyhteisöstä. Tunnustuksen saa yksikkö, jonka toiminta on esimerkillistä ja jossa viihtyvät sekä opettajat että oppilaat, opiskelijat tai päiväkodin lapset.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat esittää OAJ:n valtakunnalliset piirit, opettajien ammattiyhdistykset sekä yksittäiset päiväkodit, koulut ja oppilaitokset. Myös yksittäinen henkilö voi esittää omaa työyhteisöä tai työpaikkaa.

Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1991.