Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereelle uusi iso urheilutapahtuma – kaupunkiin odotetaan 7 500 urheilijaa

Tampereesta tulee jälleen kansainvälisen urheilutapahtuman näyttämö, kun European Masters Games valloittaa ensi kertaa Suomen. Kilpailuohjelma sisältää 29 lajia, joissa kilpaillaan 26.6.–9.7.2023.

Tapahtumakonseptin omistaa kansainvälinen International Master Games -järjestö (IMGA) ja tapahtuman toteutumisesta vastaa Tampereen kaupunki.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

– European Master Games on kansainvälinen suururheilutapahtuma, joka valtaa koko Tampereen. Urheilun lisäksi se tuo Tampereelle tuhansia turisteja nauttimaan matkailu- ja elämyspalveluista yli kahdeksi viikoksi. Tapahtumalla on mittava taloudellinen vaikutus kaupungin elinvoimaisuuteen. On hienoa, että saamme nauttia ensi vuonnakin suuresta kansainvälisestä urheilujuhlasta Tampereella, Pesä sanoo tiedotteessa.

Tampereelle odotetaan 7500 aikuisurheilijaa ympäri maailmaa tukijoukkoineen. Tapahtumaa järjestämässä on yli 30 tamperelaisseuraa. EMG:n kaikkiin urheilutapahtumiin on yleisöllä vapaapääsy.