Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tammelantorin iltatoreilla soi musiikki koko kesän – Keskiviikkona lavalla esiintyy Mies & Kitara

Tammelantorin keskiviikkoiltoja elävöitetään tämän kesän ajan järjestämällä iltatoreja. Iltatoreja pilotoitiin toukokuussa neljänä keskiviikkona, ja kokemukset olivat hyviä.

– Ensimmäisellä kerralla väkeä oli vain vähän, mutta seuraavilla kerroilla ihmisiä oli lisääntyvässä määrin. Tästä syystä päätimme jatkaa iltatoreja niin, että niitä on läpi koko kesän, Tampereen kaupungin kiinteistöpäällikkö Henri Lievonen kertoo.

Iltatoreja järjestetään Tammelantorilla keskiviikkoisin kello 16–18.

Iltatorien tarkoitus on elävöittää Tammelantoria myös perinteisen toriajan ulkopuolella.

– Iäkkäämmät asiakkaat ovat tottuneet käymään torilla aamulla tai päiväsaikaan, minkä jälkeen tori hiljenee. Iltatorien ansiosta myös työssäkäyvillä on mahdollisuus piipahtaa torille.

Lievonen kertoo, ettei torimyyjiä ole velvoitettu olemaan paikalla iltakuuteen asti.

– Mutta uskoisin, että jos on asiakkaita, niin on myyjiäkin.

Iltatorit on ideoitu kyselyn pohjalta. Viime vuonna toteutetusta torikauppias- ja asiakaskyselystä kävi ilmi, että Tammelantorilla toivottiin erityisesti aukioloajan pidentämistä iltaan.

Iltatorien yhteyteen on sovitettu myös puistokonsertteja. Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut järjestää torille keskiviikkoisin esiintyjän.

– Puistokonsertteja on ollut Tammelantorilla aiemminkin, mutta ne olivat koronan vuoksi tauolla, tapahtumatoiminnasta vastaava Aliisa Piirla kertoo.

Tänään keskiviikkona torilla esiintyy Mies & Kitara, Roope Nykänen,

Toistaiseksi puistokonsertit pidetään Tammelantorille tuodulla siirrettävällä esiintymislavalla. Uusi, pysyvä esiintymislava on kuitenkin jo tekeillä, ja se on tarkoitus pystyttää torille näillä näkymin 15. kesäkuuta.