Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rivi- ja kerrostalotonttien haku käynnissä Tampereella – Näihin kaupunginosiin tontit sijoittuvat

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on alkanut. Kissanmaan, Ojalan, Ranta-Tampellan ja Vuoreksen kaupunginosista on haettavana tontteja sekä vapaarahoitteiseen että valtion tukemaan asuntotuotantoon. Kaikkia tontteja voi hakea myös ryhmärakennuttamiseen ja osuuskunta-asumiseen.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että tarjolla on kymmenen rivi- ja kerrostalotonttia ja yhteensä 37 160 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta.

Rivi- ja kerrostalotonttien hakuaika on 6.6.–1.7.2022. Tonttien saajat ratkaistaan syys-lokakuun aikana. Haettavana olevat tontit vuokrataan.

Kissanmaan tontti on haettavissa vapaarahoitteiseen omistusasuntotuotantoon. Kissanmaan tonttihakemuksen liitteenä tulee olla konseptitason suunnitelma siitä, miten hankkeessa tullaan hyödyntämään kiertotalouden periaatteiden mukaisia rakennusosia tai -materiaaleja. Suunnitelmassa tulee ilmetä uudelleenkäytetyt materiaalit, uusiomateriaalit tai uusiutuvat materiaalit. Rajaus koskee hankkeen maanpäällisiä rakenteita.

Ojalan neljää tonttia voi hakea sekä vapaarahoitteiseen että kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Ojalassa ja Kissanmaalla tontinsaajan tulee laskea ja raportoida rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki.

Ranta-Tampellan tontti on haettavissa kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Vuoreksen neljä tonttia on tarkoitettu vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon.

Tontteja voidaan tonttihaun kautta luovuttaa myös erityisryhmien palveluasumisen tarpeisiin, mutta tontin kaavamerkinnästä riippuen rakentaminen saattaa vaatia poikkeamismenettelyn. Palveluasumiseen luovutettavien tonttien saajat valitaan yhdessä palveluiden järjestäjätahon kanssa. Tällä kertaa haussa ei ole erityisesti varattu tontteja palveluasumiselle.