Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupin sote-keskus etenee – sopiva paikka löytyi Tamkin käytössä olevalta tontilta

Kaupin yliopistollisen sosiaali- ja terveyskeskuksen suunnittelu etenee. Kaupunginhallitus hyväksyi päivitetyn tarvesuunnitelman 6. kesäkuuta. Asia siirtyy nyt hyvinvointialueen valmisteltavaksi.

Kaupin yliopistollisesta sosiaali- ja terveyskeskuksesta on kaavailtu Tampereen itäisen keskusta-alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen keskusta 60 0000 asukkaalle. Valmistuessaan Kaupin yliopistollinen sosiaali- ja terveyskeskus korvaisi Tammelakeskuksen ja keräisi hajallaan olevia palveluja yhteen.

Kaupin yliopistolliseen sosiaali- ja terveyskeskuksen on suunniteltu terveysasemaa, hammashoitolaa, äitiys- ja lastenneuvolaa, lapsiperheiden ja aikuissosiaalityön palveluja sekä keskitetyn avokuntoutuksen palveluja sekä yliopistosairaalan apuvälinekeskuksen toimintaa.

Sosiaali- ja terveyskeskukselle on löydetty sopiva paikka Kaupin kampusalueelta Kuntokadun varrelta. Tontilla on tällä hetkellä Tampereen ammattikorkeakoulun käytössä olevia rakennuksia.

Tiloissa varaudutaan palvelujen myös korkeakoulujen opetus- ja tutkimustoimintaan, sillä yliopistolliselle sosiaali- ja terveyskeskukselle on kaavailtu roolia perustason sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisen ja tutkimuksen tukemisessa valtakunnallisestikin. Yliopistollinen sosiaali- ja terveyskeskus olisi näin peruspalveluissa samanlainen toimija kuin yliopistosairaalat ovat erikoissairaanhoidossa.

Kaupin yliopistollista sosiaali- ja terveyskeskusta on suunniteltu Tampereen korkeakouluyhteisön ja Tampereen kaupungin yhteishankkeena ja se siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueen toteutettavaksi. Tavoitteena on hankkeen sisällyttäminen hyvinvointialueen vuoden 2023 investointisuunnitelmaan. Jos hanke etenee suunnitellusti, ajoittuisivat rakennustyöt vuosille 2024–2025 ja yliopistollinen sosiaali- ja terveyskeskus olisi valmis vuonna 2026.