Perinne päättyy tähän kesään – Tays järjestää festivaalin viimeistä kertaa

Taysin kehitysvammapalvelut järjestää perinteiset Ylisfestarit lauantaina 13. elokuuta Nokian Pitkäniemessä kahden vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma järjestetään tänä kesänä viimeistä kertaa.

Päihteettömässä koko perheen tapahtumassa esiintyvät Mikko Harju, Nelli Matula, Herra Ylppö ja Chisu. Tapahtuman juontaa Sami Hintsanen. Lisäksi tapahtumassa voi rapsuttaa kaverikoiria, pomppia pomppulinnassa ja ratsastaa poneilla. Mukana ovat myös Sorin Sirkus ja Riesa Pelle.

Ylisfestarit sai alkunsa vuonna 1999 kehitysvammahuollon asiakastapahtumana. Vuosien saatossa Ylifestarit on laajentunut erityisryhmien tapahtumasta koko perheen festariksi.

– Ylisfestareiden kantavana ideana on aina ollut se, että yleisö on yhtä ja samaa, musiikista ja hyvästä tunnelmasta kiinnostunutta porukkaa, kertoo osastonhoitaja Jyrki Borenius Taysin kehitysvammapalveluista tiedotteessa.

Vaikka tapahtuma on kerännyt suuren suosion, jäävät vuoden 2022 festarit viimeisiksi. Syitä lopetuspäätökselle on monia. Tapahtuma on järjestetty osana Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toimintaa, mutta hyvinvointialueen aloittaessa tammikuussa 2023 sairaanhoitopiirin toiminta päättyy. Myös festarijärjestelyjen ydinporukka pienenee eläköitymisten johdosta.

Lisäksi psykiatrian palvelut muuttavat lähivuosina Tays Keskussairaalan alueelle, minkä vuoksi nykyisellä festarialueella on käynnissä asemakaavoitus. Muutokset yhdessä muodostavat Ylisfestareiden lopetukselle luonnollisen ajankohdan.

– Olemme kiitollisia kuluneista vuosista ja festareiden kasvaneesta suosiosta. Uskon, että monelle jää unohtumattomia muistoja Ylisfestareista vuosien varrelta, Borenius toteaa tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut