"Kaikille ei välttämättä riitä talvirenkaita" – IL: Ukrainan-sota on ajamassa Suomea rengaspulaan

Ensi talvena suomalaisia voi kohdata tilanne, jossa talvirenkaita ei riitä kaikille. Saatavuuteen vaikuttaa keskeisesti Ukrainassa meneillään oleva sota. Asiasta kertoo Iltalehti verkkosivuillaan.

Monilla suurilla rengasmerkeillä on tehdas Venäjällä: niitä ovat esimerkiksi Bridgestone, Continental, Michelin, Nokian Renkaat ja Pirelli.

– Raaka-aineiden saatavuus on suurin ongelma tällä hetkellä. Pitkällä aikavälillä muun maailman raaka-ainetoimittajat pystyvät reagoimaan, mutta aivan heti se ei ole mahdollista. Siksi tuotantoa on pakko supistaa, kommentoi Continental Rengas Oy:n myyntijohtaja Sami Hagelberg Iltalehdelle.

Lyhyesti sanoen ei ole mahdollista tuottaa samaa määrää renkaita vähemmillä tehtailla ja pienemmästä määrästä raaka-aineita.

– Kyllä selkeitä merkkejä on olemassa, että ensimmäistä kertaa puhutaan todellisesta riskistä. Kaikille ei välttämättä riitä talvirenkaita, Hagelberg sanoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut