Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rockin dinosaurukset saapuvat tänä kesänä Tampereelle – valtava määrä suurkonsertteja

Tampereelle saapuu useita legendoja ja isoja merkittäviä yhtyeitä.

Kuriin saatu pandemia ja Venäjän sotatoimista johtuvat keikkojen siirrot ovat tuoneet Tampereen kesään ennätyksellisen määrän suurkonsertteja.

Useat suven tähdistä ovat varsin kokenutta polvea.

Dinosaurusputken aloittaa kesäkuun 17. päivänä Nokia Arenalla itse slowhand Eric Clapton. Taitava kitarankäsittely kesäkuussa ei suinkaan lopu siihen. Vielä ennen juhannusta 20. kesäkuuta Tampere-taloon saapuu Jeff Beck.

Heinäkuussa Nääsvillessä jatkuu 1960-luvulta ponnistavan rock’n’rollin noste. Status Quo testaa Tampere-talon akustiikan 22. heinäkuuta, Queen & Adam Lambert laulattavat Nokia Arenaa 24.–25. heinäkuuta ja Deep Purple, Uriah Heep ja Accept täyttävät Eteläpuiston 28. heinäkuuta.

Odotan jo tulevaa keikkaa.

Elokuun suurnimi on tamperelaisille jo hyvin tuttu Toto, joka ravaa tällä kertaa Sorsapuistossa 5. päivänä. Yhtye saapuu kaupunkiin uudistuneena, mutta se ei merkitse pettymystä Toton tuotantoon tykästyneille.

– Odotan jo tulevaa keikkaa, jonka ohjelmistoon valitsemme kattavan valikoiman Toton tuotannosta, suurimmat hitit tietysti mukaan lukien, kitaristi Steve Lukather toteaa.

Pian sen jälkeen 8. elokuuta Tampere-talossa mennään jälleen bluesin kovaan ytimeen: George Thorogood and the Destroyers on vanhan hittinsä mukaisesti yhä Bad to the Bone.

Britannian ja Yhdysvaltojen ikinuorten vanhusten lisäksi tamperelaisyleisö pääsee ihmettelemään myös kotimaisten musiikkiveteraanien vetreää iskua.

Kesäkuun 10. päivänä Teivon Ravikeskuksessa pistää rokkikoneen käyntiin Popeda.

– Eihän sitä malta edes lähtötelineissä odotella, että pääsee kesäiltana ravaamaan täysillä Teivossa: yhdessä yleisön kanssa ja meidän hittien tahdissa, popedalaiset hehkuttavat.

Kesemmällä 30. heinäkuuta Ratinan stadionilla pääsee viimeinkin irti Hassisen Kone. Ratinassa soi myös 6. elokuuta, jolloin kesäkeikkojen esiintyjien keski-ikää laskee Juha Tapio.

– Tulee aivan varmasti ainutlaatuinen ilta. Juhlitaan sitä, että saa olla yhdessä ja Elossa. Tänä kesänä ei yhteislaulu ja -tanssi ole enää kiellettyä, vain 48-vuotias Juha Tapio iloitsee.

Toto Sorsapuistossa 5.8.totoofficial.com