Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotiin unohtuneet vaipat innoittivat Kristianin kehittämään automaatin, josta vaipan saa hädän hetkellä – nyt innovaatio on tuotu myös Tampereelle

Kotiin unohtuneista vaipoista syntyi idea kauppakeskuksiin laitettavaan automaattiin.

Särkänniemen huvipuistoon on tuotu Tampereen ja Pirkanmaan ensimmäinen vaippa-automaatti. Näsinneulan lastenhoitohuoneen vierestä löytyvän automaatin takana on Kristian Immosen yritys.

Vaippamaatti-niminen automaatti sai alkunsa omasta tarpeesta. Immonen oli vuonna 2019 vaimonsa ja heidän 1-vuotiaan lapsensa kanssa Helsingissä kauppakeskus Redissä. Vaipanvaihdon hetkellä kuitenkin koitti ikävä yllätys: vaipat olivat jälleen kerran unohtuneet kotiin.

– Meillä oli hoitokassi, mutta vaipat olivat unohtuneet, Immonen muistelee.

Sillä kertaa vaippaongelma saatiin ratkaistua pyytämällä tuntemattomalta, joka kertoi, että hänkin unohtaa vaipat ainakin kerran viikossa.

– Vaimo sitten mietti, että miksi ei voisi olla automaattia, josta voisi ostaa vaipan, Immonen kertoo.

Immonen innostui ajatuksesta. Maahantuontia työkseen tehnyt Immonen alkoi selvittää automaattivalmistajilta, olisiko vaippa-automaatti mahdollinen. Automaattien kuoret tulevat nyt Kiinasta, mutta sisällä olevat lokerot ovat itse kehitettyjä.

– Normaalit automaatit eivät osaa pudottaa vähän erikoista tuotetta.

Ensimmäiset vaippa-automaatit tulivat vuonna 2020 Helsinkiin. Ne olivat kirkkaankeltaisia ja Immosen mukaan kerran viikossa piti käydä kääntämässä tukkeutunut vaippa automaatissa. Tampereelle on tuotu uudempi malli, jossa myydään vaippojen lisäksi myös kosteuspyyhkeitä ja sosetta. Ensimmäisessä versiossa vaipat valittiin kosketusnäytöltä, mutta se koettiin hankalaksi käyttää. Uudessa mallissa on numeronäppäimistö, josta tuote valitaan.

Automaatteja oli parin vuoden ajan seitsemän. Tänä vuonna on kuitenkin laajennettu myös pääkaupungin ulkopuolelle.

– Tänä vuonna tuli uudenlainen into, kun alkoi tulla aika hyvää palautetta.

Särkänniemen automaatti on tämän kesän kokeilussa. Huvipuisto ostaa palvelun Immosen yritykseltä. Vaippamyynnistä saatavat tuotot menevät Mannerheimin Lastensuojeluliiton hyväksi.