Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian Hinttalan kahvilassa juodaan tänä kesänä nimikkokahvia – kahvikupit kerätty "sieltä ja täältä vuosien varrella"

Toukokuun puolivälissä kahvilan Tampereella avannut pari pyörittää tänä kesänä kahvilaa myös Nokialla.

Hinttalan kahvila Nokialla sai täksi kesäksi uudet yrittäjät, kun Maiju ja Jan Pyykkö ottivat kahvilasta vetovastuun. Kahvila on kuulunut nokialaisparin joka kesän vierailukohteisiin.

– Olen haaveillut pikkutytöstä asti, että palaan Pohjanmaalle ja minulla on iso pohjalaistalo, vaikka kaksifooninkinen ja siellä bed&breakfast-majoitus, kertoo pohjalaistaustainen Maiju Pyykkö.

Muu perhe ei ole ollut ideasta yhtä innostunut. Historiaa henkivä Hinttala voidaankin katsoa kompromissiratkaisuksi.

– Tämä tuli vähän tarjottimella. Monestakin suunnasta vinkattiin, että voisitko hakea, kun tähän haettiin yrittäjää, Pyykkö sanoo.

Pyyköllä on aiemminkin ollut kesäkahvila. Pyykön pariskunnalla on myös oma henkilöstövuokrausyritys, jonka lisäksi he avasivat toisen kahvilan Tampereen rautatieasemalle aiemmin tässä kuussa.

– Olin laittanut hakemuksen Hinttalan kahvilasta, mutta en ollut ollenkaan varma, että tulen valituksi. Samaan aikaan pyydettiin keskustaan, Pyykkö kertoo.

Ei ole yhtä sarjaa, vaan kuppeja on kerätty sieltä ja täältä vuosien varrella.

– Meillä on hyvä tiimi ympärillä ja hyvä työnjako. Vastuut on jaettu niin, ettei kaikki kaadu yhden ihmisen harteille.

Kahvilatyö on Maiju Pyykölle vastapainoa henkilöstövuokrausyritykselle.

– Tykkään asiakaspalvelusta ja hyvästä kahvista, hän perustelee.

Kahvi on Pyykölle vakava asia ja sen valmistamiseen kiinnitetään Hinttalassa erityistä huomiota. Pirkanmaan paahtimo on räätälöinyt Hinttalan kahvilalle oman kahvin, jota voi ostaa myös kotiin mukaan. Sen lisäksi kahvilalla on myynnissä muun muassa Nokia-tuotteita ja mehiläisvahakynttilöitä. Myöhemmin on tulossa myyntiin myös paikallisten tekijöiden korvakoruja.

Hinttalan kahvila on museokahvila ja se näkyy niin sisustuksessa kuin astioissa. Pöydillä on koristeena pieniä pitsiliinoja ja vanhoja vihreitä lasipulloja, kahvit juodaan muun muassa Arabian vanhoista kupeista, joita Maiju keräilee.

– Ei ole yhtä tiettyä sarjaa vaan kuppeja on kerätty sieltä ja täältä vuosien varrella.

Vaikka kupit ovat tämän päivän kahvimukeihin verrattuna pieniä, Maiju kertoo, ettei kahvilasta tarvitse lähteä pois ennen kuin kahvihampaan kolotus on saatu tyydytettyä.

– Kahvia saa niin monta santsikuppia kuin maistuu, hän lupaa.

Hinttalassa ei kuitenkaan ole ruoanvalmistuskeittiötä, joten Aseman kahvila Tampereella toimii niin sanottuna keskuskeittiönä. Osa tarjottavista tehdään siellä itse, mutta osa tulee lähileipomoista. Tarjolle tulee suolaisia piirakoita, artesaanileipiä, täytettyjä bageleita ja erilaisia kakkuja.

Kesällä kahvilalla on luvassa myös ohjelmaa, jota järjestetään myös yhdessä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Tulossa on ainakin työpajoja ja musiikkia.

– Tuhdimmat kahvit yhdessä Tuhdimpien tahtien kanssa, silloin täällä voidaan nähdä nimekkäitäkin artisteja.

Samassa pihapiirissä olevassa kotiseutumuseossa avataan tänä kesänä ruokailuun liittyvä teemanäyttely.