Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kuudesluokkalaiset saavat vahvuusstipendin ja lahjakortin – "Jokainen oppilas on hyvä ja arvokas omana itsenään"

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja perusopetus jakavat kahden edellisen kevään tapaan kuudesluokkalaisille vahvuusstipendin. Stipendi muistuttaa siitä, että jokainen lapsi on ainutlaatuinen.

Stipendi jaetaan yli 2 000 Tampereen kaupungin koulujen sekä Tampereen Yliopiston Normaalikoulun, Svenska Samskolanin ja Rudolf Steiner -koulun päättäjäisissä todistuksen mukana. Luokanopettaja kokoaa stipendiin kunkin oppilaan yksilöllisiä vahvuuksia tai hyviä ominaisuuksia. Stipendillä vahvistetaan lapsen minäkuvaa ja käsitystä omista vahvuuksista.

– Koska nuorena tuntee usein epävarmuutta ja epäilystä omaan osaamiseensa, on vahvuusstipendi hyvä muistutus siitä, että jokainen oppilas on hyvä ja arvokas omana itsenään. Meissä kaikissa piilee supervoimaa, jonka avulla uusista tilanteista selviää, perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä kertoo kaupungin tiedotteessa.

– Olemme saaneet hyvää palautetta vahvuusstipendistä ja siksi olemme tehneet tästä jokakeväisen perinteen. Nuorisopalveluille on tärkeää edistää toimintaa, jolla voimme muistuttaa nuoria siitä, että he ovat täydellisiä juuri sellaisenaan, kertoo nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Pirkanmaan Osuuskauppa mahdollistaa sen, että stipendin mukana kuudesluokkalaiset saavat myös lahjakortin.

– On mukavaa tehdä tänäkin vuonna yhteistyötä merkityksellisen asian tiimoilta. Minusta on tärkeää, että nuoret oppivat tunnistamaan omia vahvuuksiaan, mutta sen lisäksi on hyvä uskaltaa myös puhua omista vahvuuksistaan. Niiden tuntemisesta ja sanoittamisesta on hyötyä myöhemmin työelämässäkin, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan ihmisten ja kulttuurin johtaja Sari Pelli.