Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uskallatko istua? – Tampereelle on tuotu puistonpenkki, jonka sisällä on mehiläispesä

A-Insinöörit kokeilee yhdessä Tampereen kaupungin kanssa uudenmuotoista kaupunkimehiläisten tarhausta.

Niin sanottu pölyttäjäpenkki on suomalainen innovaatio, joka mahdollistaa tarhamehiläisten pesän sijoittamisen maan tasalle ihmisten pariin kaupungeissa ja asuinalueilla.

– Tähän asti mehiläispesiä on sijoitettu katoille kauas ihmisistä, hoidon kannalta vaikeisiin ja vaarallisiinkin paikkoihin. Perinteistä pesää ei voi laittaa maan tasolle, mutta puistonpenkkiin integroitu pesä ratkaisee asian. Se osoittaa, miten voimme ihan turvallisesti elää kaupungeissakin yhdessä mehiläisten kanssa, pölyttäjäpenkin kehittänyt mehiläistarhaaja Teemu Aittamaa kertoo tiedotteessa.

Tampereen Eteläpuistoon sijoitetun pölyttäjäpenkin mehiläispesässä työskentelee kesäkuusta syyskuuhun noin 50 000 mehiläistä, jotka pölyttävät miljoona kukkaa päivässä.

Pölyttäjäpenkin suojattu mehiläispesä sijaitsee penkin istuinosan alla. Mehiläiset lentävät pesään ja pesästä ulos ihmisten pään yläpuolella, 2,3 metrin korkeudella olevan lentoaukon kautta. Pesänhoitaja käy hoitamassa mehiläispesää noin viikoittain. Penkin istuinosassa kerrotaan, että penkissä asuu mehiläisiä.

Pölyttäjäpenkki on innovaationa ainoa laatuaan. Teemu Aittamaan mehiläistarhan perinteisiä mehiläispesiä on sijoitettu Tampereella Tampere-talon sekä Finlaysonin katoille sekä Helsingissä Jätkäsaaren Clarion-hotellin katolle.