Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iso osa Eteläpuistosta menee ensi kesänä työmaakäyttöön – Alueella aletaan rakentaa valtavaa purkuviemärilinjaa

Iso osa Eteläpuistosta otetaan työmaakäyttöön 1.3.2023–31.10.2024. Lupapäätöksestä käy ilmi, että Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy käyttää aluetta 1 700-metrisen purkuviemärilinjan kokoamispaikkana. Putket hitsataan kokoamispaikalla noin 300 metrin mittaisiksi putkisaloiksi.

Työt liittyvät uuteen keskuspuhdistamoon, joka sijoittuu Sulkavuoreen. Puhdistamo otetaan käyttöön vuonna 2025.

Eteläpuistoon sijoittuvan työmaa-alueen koko on noin 1,25 hehtaaria. Keskuspuhdistamo maksaa alueen käytöstä 12 500 euron korvauksen.

Päätöksestä käy ilmi, että työmaaluvalle on asetettu lukuisia ehtoja.

Alueella ei ole esimerkiksi lupaa tehdä suuria maanrakennustöitä. Jos alueelta on poistettava yksittäisiä puita, asiasta on sovittava kaupungin viheralueet ja hulevedet -yksikön edustajan kanssa pidettävässä katselmuksessa.

Lisäksi Eteläpuiston rannassa toimiville Tönö-kesäkahvilalle ja kelluvalle vesipuistolle tulee niiden toimintakausina olla jatkuva esteetön pääsy.

Lupapäätöksessä kerrotaan, että valmistelussa on kuultu kaupungin rakennusvalvontaa, ympäristönsuojelua, kaavoitusyksikköä sekä viheralueet ja hulevedet -yksikköä.

– Rajatun, tilapäisesti käytössä olevan työmaa-alueen ulkopuolelle jää riittävästi vapaata aluetta yleistä virkistyskäyttöä varten, eikä työmaa-alueen toiminnasta aiheudu merkittävää haittaa ympäristölle verrattuna siitä saatavaan yleiseen hyötyyn nähden, päätöksessä todetaan.