Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Ratinanrannan toimistoalue halutaan asuinkäyttöön – suunnitteilla uusia kerrostaloja

Tampereen Ratinanrannan asuinalueen itäpuolella sijaitsevan sähkölaitoksen alueen käyttötarkoitusta aiotaan muuttaa toimistokäytöstä asumiseen. Asemakaavan valmisteluvaiheen aineistoa on nyt nähtävillä.

Suunnittelualue sijaitsee Tampereen valtatien ja Voimakadun välissä. Kaavamuutos koskee yhtä korttelia, joissa on neljä tonttia. Kaksi niistä on kaupungin omistamia ja kaksi yksityisessä omistuksessa. Asemakaavamuutos tuli vireille kesällä 2020, jolloin julkaistiin osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Alueen suunnitelmasta saatu palaute on vaikuttanut esimerkiksi selvitysten laatimiseen ja rakentamistapaohjeen suunnitteluun.

Nähtävillä olevaan asemakaavaan sisältyy vuonna 1997 rakennetun toimistorakennuksen purkaminen ja korttelin käyttötarkoituksen muuttaminen asumiseen. Vanhat punatiiliset arvorakennukset on kaavassa suojeltuja ja ne huomioidaan osana kokonaisuutta. Tampereen valtatien ja Voimakadun varteen on suunnitteilla liiketiloja ja pysäköinti rakennetaan alueen pihakannen alle. Muuten suunnittelualue on kaavoitettu pääosin asumistarkoitukseen.

Tällä hetkellä kaava on valmisteluvaiheessa ja nyt nähtävillä olevaan aineistoon liittyvän mielipiteen voi toimittaa Tampereen kaupungin kirjaamoon 23. kesäkuuta mennessä.