Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere ja Orivesi aloittavat neljänsien koronarokotteiden antamisen

Tampereella ja Orivedellä aloitetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti neljänsien koronarokotusten antaminen lääketieteellisiin riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluville 70–79-vuotiaille.

Lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Neljännen rokotuksen saa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että rokotuksia annetaan ajanvarauksella arkipäivisin terveysasemilla ja viikonloppuisin Hatanpään kiirevastaanotolla (Hatanpäänkatu 24, sisäänkäynti sairaalan pääovista, 1. krs, D-siipi).

Ajan voi varata verkossa Koronarokotukset-sivulla tai soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023, joka päivä kello 7–22. Orivesiläiset voivat varata ajan myös soittamalla terveydenkeskuksen ajanvarauspuhelimeen: 03 5657 5777, maanantaista perjantaihin kello 12–13.

Jos riskiryhmään kuuluva 70–79 -vuotias on sairastanut koronan ja saanut kolme rokotusta, hän ei tarvitse neljättä rokoteannosta tässä vaiheessa.

Jo aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu voimakkaasti immuunipuutteisille, iäkkäille hoivakodeissa asuville asukkaille, kaikille 80 vuotta täyttäneille ja 70 vuotta täyttäneille, jotka ovat joko koti- tai omaishoidon piirissä tai jotka eivät selviä yksin kotona.

Linkki ajanvaraukseen: https://www.tampere.fi/terveys/koronavirus/koronarokotukset