Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereelle tulee 26 sähköbussia – näillä linjoilla sähkö-Nysset voi bongata

Sähköbusseja näkyy maanantaista 6. kesäkuuta alkaen jälleen Tampereen katukuvassa, kun Pohjolan Liikenne aloittaa Nyssen linjojen 5,10 ja 90-94 liikennöinnin. Sähköbusseja tulee liikenteeseen 26 kappaletta. Samalla Pohjolan Liikenne avaa noin 100 joukkoliikenteen ammattilaista työllistävän Tampereen varikon Viinikassa.

– 26 sähköbussin laivue on merkittävä askel Nyssen bussiliikenteen siirtymässä kohti puhtaita käyttövoimia. Se vastaa lähes 10 % busseista. Talviliikennekauden alkaessa elokuussa yhteensä kahdeksan Nyssen bussilinjaa liikennöidään joko sähköllä tai uusiutuvalla dieselillä. Joukkoliikennelautakunnan uusien hankintalinjausten mukaisesti kaikki uudet sopimukset bussiliikenteestä tehdään puhtaita käyttövoimia hyödyntäen, kertoo Nyssen suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrynen tiedotteessa.

Sähköbussit eivät näytä kovinkaan erilaisilta dieselbusseihin verrattuna – ne erottaa tavallisista busseista vain katolla sijaitsevista akkukoteloista.

– Busseissa on sähkömoottorit, joten ne ovat tavallisia dieselbusseja hiljaisempia ja ne eivät tuota pakokaasuja. Lisäksi niillä matkustaminen on tasaisempaa, kun vaihdelaatikkoa ei ole ja vaihtamiseen liittyvä nykäisy puuttuu, Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Janne Hattula kertoo tiedotteessa.

Pohjolan Liikenne on liikennöinyt sähköbusseilla Helsingin seudun kaupunkilinjoilla vuodesta 2019 alkaen, ja lähivuosina yhtiön sähköbussien määrä kasvaa yli kahteensataan. Bussien hiljaisuus voi tulla jopa yllätyksenä pysäkillä odottavalla matkustajalle. Jos odottaessaan keskittyy esimerkiksi puhelimeen, voi lähestyvä bussi jäädä huomaamatta.

– Bussin saapumista ei kuule pitemmän matkan päähän samalla tapaa kuin dieselbussin kuulee. Matalissa nopeuksissa busseihin on kuitenkin lisätty matala rahiseva ääni turvallisuuden vuoksi, Hattula kertoo tiedotteessa.