Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen toiminnan ja talouden katsaus paljastaa: Nuorisopsykiatrian tilanne on yhä vaikea satsauksista huolimatta

Nuorisopsykiatrian tilanne jatkuu huonona. Asia käy ilmi Tampereen toiminnan ja talouden katsauksesta (04/2022), jota kaupunginvaltuusto käsittelee 13. kesäkuuta. Katsauksessa käydään läpi muun muassa sitä, saavutetaanko tälle vuodelle asetetut tavoitteet eri palvelualueilla.

Nuorisovastaanoton ja perheneuvolan lastenpsykiatrian avohoidon osalta tavoitteeksi oli kirjattu tälle vuodelle, että jonotusaika lyhenee edelliseen vuoteen verrattuna.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan antamasta vastauksesta käy ilmi, että tilanne jatkuu vaikeana. Vastauksessa kerrotaan, että nuorisovastaanoton lähetteiden määrä on lisääntynyt tammi-maaliskuussa 71 prosenttia verrattuna vuoteen 2021. Perheneuvolan uusien yhteydenottojen määrä on pysynyt yhtä korkealla tasolla kuin edeltävänä vuonna. Myös mielenterveyspalvelujen suuri kysyntä on alkuvuoden aikana pidentänyt molemmissa yksiköissä jonoja.

– Vuodelle 2022 vahvistettiin lasten ja nuorten mielenterveyspalveluja. Tässä vaiheessa vuotta ei voida vielä arvioida, mikä vaikutus tehdyillä muutoksilla ja lisäyksillä tulee olemaan. Alkuvuoden kehityksen perusteella tavoitteen arvioidaan jäävän toteutumatta vuoden loppuun mennessä, vastauksessa todetaan.